Ova jednostavna i osvežavajuća poslastica idealna je i za dijabetičare, ali i za one koji paze na kilograme, jer je skroz bez šećera i brašna. Kombinacija čokolade, malina i kremastog fila mnogima je omiljena, a što je najvažnije brzo se pravi i svima će uspeti.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 85 g stevije
- 35 g kako praha
- pola kašičice praška za pecivo
- 250 g krem sira
- 250 ml neutralne pavlake
- 50 g malina
Priprema:
Cela jaja pomešajte za 35 grama stevije i praškom za pecivo, pa mutite miskerom par minuta. Ubacite kakao i mutite dok ne dobijete gustu smesu. Izlijte u pleh da vam debljina bude oko 1 santimetar i pecite na 170 C desetak minuta. Kada je pečeno nožem skinite neravne ivice da dobijete pravougaonik, i presecite na četiri jednaka dela. Testo uspravno još podelite na pola da dobijete ukupno 8 kora. Krem sir pomešajte sa 50 g stevije, dodajte pavlaku pa sve mutite da dobijete gust šlag. Ubacite maline i sve promešajte. Dobijenim filom mažite kore i ređajte jednu preko druge dok sve ne potrošite, a ivice koje ste isekli iskoristite za dekoraciju. Usitnite ih u blenderu i samo pospite odozgo. Ostavite da se stegne u frižideru 2 sata.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem