Ova jednostavna i osvežavajuća poslastica idealna je i za dijabetičare, ali i za one koji paze na kilograme, jer je skroz bez šećera i brašna. Kombinacija čokolade, malina i kremastog fila mnogima je omiljena, a što je najvažnije brzo se pravi i svima će uspeti.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 85 g stevije
- 35 g kako praha
- pola kašičice praška za pecivo
- 250 g krem sira
- 250 ml neutralne pavlake
- 50 g malina
Priprema:
Cela jaja pomešajte za 35 grama stevije i praškom za pecivo, pa mutite miskerom par minuta. Ubacite kakao i mutite dok ne dobijete gustu smesu. Izlijte u pleh da vam debljina bude oko 1 santimetar i pecite na 170 C desetak minuta. Kada je pečeno nožem skinite neravne ivice da dobijete pravougaonik, i presecite na četiri jednaka dela. Testo uspravno još podelite na pola da dobijete ukupno 8 kora. Krem sir pomešajte sa 50 g stevije, dodajte pavlaku pa sve mutite da dobijete gust šlag. Ubacite maline i sve promešajte. Dobijenim filom mažite kore i ređajte jednu preko druge dok sve ne potrošite, a ivice koje ste isekli iskoristite za dekoraciju. Usitnite ih u blenderu i samo pospite odozgo. Ostavite da se stegne u frižideru 2 sata.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus