Ova jednostavna i osvežavajuća poslastica idealna je i za dijabetičare, ali i za one koji paze na kilograme, jer je skroz bez šećera i brašna. Kombinacija čokolade, malina i kremastog fila mnogima je omiljena, a što je najvažnije brzo se pravi i svima će uspeti. 

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 85 g stevije
  • 35 g kako praha
  • pola kašičice praška za pecivo
  • 250 g krem sira
  • 250 ml neutralne pavlake
  • 50 g malina

Priprema:

Cela jaja pomešajte za 35 grama stevije i praškom za pecivo, pa mutite miskerom par minuta. Ubacite kakao i mutite dok ne dobijete gustu smesu. Izlijte u pleh da vam debljina bude oko 1 santimetar i pecite na 170 C desetak minuta. Kada je pečeno nožem skinite neravne ivice da dobijete pravougaonik, i presecite na četiri jednaka dela. Testo uspravno još podelite na pola da dobijete ukupno 8 kora. Krem sir pomešajte sa 50 g stevije, dodajte pavlaku pa sve mutite da dobijete gust šlag. Ubacite maline i sve promešajte. Dobijenim filom mažite kore i ređajte jednu preko druge dok sve ne potrošite, a ivice koje ste isekli iskoristite za dekoraciju. Usitnite ih u blenderu i samo pospite odozgo. Ostavite da se stegne u frižideru 2 sata.

Izvor: Stvar ukusa

Printscreen/YT/ Schnelle Rezepte Kolač sa malinama bez brašna i šećera