Ako ste uvek u gužvi i nemate vremena za komplikovane slatkiše, ovaj recept je idealan za vas. Za pripremu vam je potrebno bukvalno pet minuta, a toliko je sočan i ukusan da ćete ga stalno praviti.

Posebno je pogodana za dijabetičare, a u tom slučaju samo umesto "obične" čokolade za glazuru, koristite onu za dijabetičare.

Sastojci:

  • 2 banane
  • 2 jajeta
  • 4 kašike kakaoa
  • 1/2 kašičice praška za pecivo

Glazura:

  • 50 g čokolade
  • 45 ml mleka
  • 15 g putera

Priprema:

Jaja razlupati, pa staviti u blender. Dodati iseckane banane, kakao i prašak za pecivo i dobro umutiti da se dobije glatka smesa. Izliti u nauljen kalup prečnika 14 cm i peći u mikrotalasnoj rerni 5-8 minuta. Čokoladu preliti mlekom i dodati puter, pa sve zagrejati da se lepo istopi i sjedini. Pečen kolač prevrnuti na tacnu, pa preliti čokoladnom glazurom. Ostaviti da malo odstoji da upije čokoladu, seći i služiti.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: Mondo