Ovaj kolač je jako sočan, a nema ni gram brašna, maslaca, a ni ulja. Možete ga peći u okruglom kalupu za tortu ili običnom četvrtastom plehu za pečenje. Kad se ispeče, možete ga premazati s malo marmelade i posuti listićima badema.
Sastojci:
- 1 pomorandža
- 2 manja limuna
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 300 g mevenih badema
- pola kesice praška za pecivo
- 2 kašike ruma (opciono)
Priprema:
Voće dobro operite i stavite u šerpu sa vodom. Poklopite pa kuvajte 30 do 40 minuta da omekšaju. Kad se malo prohlade, presecite ih i izvadite semenke. Ispasirajte ih uz pomoć štapnog miksera ili u blenderu.
Umutite jaja sa šećerom pa malo po malo dodajte mlevene bademe, prašak za pecivo, rum i ispasirano voće. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Smesu izlijte u kalup obložen pek papirom i poravnajte pa stavite da se peče 45 do 55 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus