Ovaj kolač je jako sočan, a nema ni gram brašna, maslaca, a ni ulja. Možete ga peći u okruglom kalupu za tortu ili običnom četvrtastom plehu za pečenje. Kad se ispeče, možete ga premazati s malo marmelade i posuti listićima badema.

Sastojci:

  • 1 pomorandža
  • 2 manja limuna
  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 300 g mevenih badema
  • pola kesice praška za pecivo
  • 2 kašike ruma (opciono)

Priprema:

Voće dobro operite i stavite u šerpu sa vodom. Poklopite pa kuvajte 30 do 40 minuta da omekšaju. Kad se malo prohlade, presecite ih i izvadite semenke. Ispasirajte ih uz pomoć štapnog miksera ili u blenderu.

Umutite jaja sa šećerom pa malo po malo dodajte mlevene bademe, prašak za pecivo, rum i ispasirano voće. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Smesu izlijte u kalup obložen pek papirom i poravnajte pa stavite da se peče 45 do 55 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa