Ovaj kolač je jako sočan, a nema ni gram brašna, maslaca, a ni ulja. Možete ga peći u okruglom kalupu za tortu ili običnom četvrtastom plehu za pečenje. Kad se ispeče, možete ga premazati s malo marmelade i posuti listićima badema.
Sastojci:
- 1 pomorandža
- 2 manja limuna
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 300 g mevenih badema
- pola kesice praška za pecivo
- 2 kašike ruma (opciono)
Priprema:
Voće dobro operite i stavite u šerpu sa vodom. Poklopite pa kuvajte 30 do 40 minuta da omekšaju. Kad se malo prohlade, presecite ih i izvadite semenke. Ispasirajte ih uz pomoć štapnog miksera ili u blenderu.
Umutite jaja sa šećerom pa malo po malo dodajte mlevene bademe, prašak za pecivo, rum i ispasirano voće. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Smesu izlijte u kalup obložen pek papirom i poravnajte pa stavite da se peče 45 do 55 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem