Fenomenalan recept za one koji se zdravo hrane ili su na dijeti, jer ne sadrži ni trunku brašnaJednostavna i brza priprema učiniće da još više zavolite ovaj čokoladni kolač. Sjano ide uz kafu ili čaj.

Sastojci:

Za tortu:

  • 2 banane
  • 40 kakao praha
  • 5 g praška za pecivo

Za glazuru:

  • 80 g crne čokolade
  • 30 ml slatke pavlake

Priprema:

Banane isečene na kolutove stavite u blender, pa im dodajte kako i prašak za pecivo. Sve dobro izmiksajte da bude tečno. Prelijte u manji kalup za mikrotalasnu, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i stavite u pećnicu na 5 minuta. Za glazuru pomešajte tamnu čokoladu i slatku pavlaku i stavite u mikrotalasnu na 2 minuta da se otopi. Tortu izvrnite na tanjih, potom skinite papir i prelijte čokoladnom glazurom. Kada se malo prohladi spremna je za sečenje i serviranje.

Izvor: Stvar ukusa