Fenomenalan recept za one koji se zdravo hrane ili su na dijeti, jer ne sadrži ni trunku brašna. Jednostavna i brza priprema učiniće da još više zavolite ovaj čokoladni kolač. Sjano ide uz kafu ili čaj.
Sastojci:
Za tortu:
- 2 banane
- 40 kakao praha
- 5 g praška za pecivo
Za glazuru:
- 80 g crne čokolade
- 30 ml slatke pavlake
Priprema:
Banane isečene na kolutove stavite u blender, pa im dodajte kako i prašak za pecivo. Sve dobro izmiksajte da bude tečno. Prelijte u manji kalup za mikrotalasnu, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i stavite u pećnicu na 5 minuta. Za glazuru pomešajte tamnu čokoladu i slatku pavlaku i stavite u mikrotalasnu na 2 minuta da se otopi. Tortu izvrnite na tanjih, potom skinite papir i prelijte čokoladnom glazurom. Kada se malo prohladi spremna je za sečenje i serviranje.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem