Ako ste pravili Moskva šnite ili Vasinu tortu ovu ćete bez muke spremiti, ali isto tako će vam uspeti iz prve čak i ako ste početnik u kuvanju. Odlična stvar je ta što se kore ne peku, a toliko je dekorativna da možete da je služite i kada su neka slavlja. Za fil su vam potrebni puding od vanile i slatka pavlaka kako biste napravili ove lažne puslice.
Sastojci:
- 500 g mlevenog keksa
- 50 g putera
- 500 g banana
- 100 g kakaoa
Za fil:
- 80 g pudinga od vanile
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 300 ml slatke pavlake
- 2 banane
Za glazuru:
- 30 g putera
- 70 ml mleka
- 70 g kakaoa
- 30 g šećera
Priprema:
Keks i kakao pomešajte, a bananu ispasirajte, pa u nju dodajte istopljeni puter. Dobro sjedinite. Zatim pomešajte obe smese i dobro promešajte. Podelite na 3 jednaka dela. Svaki deo stavite u kalup prečnika 20 cm koji ste obložili pek papirom (treba da dobijete 3 kore). Lepo poravnajte i utisnite, pa stavite u frižider na sat vremena.
U mleko dodajte šećer i puding i promešajte, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz konstantno mešanje. Pomešajte puding i umućenu slatku pavlaku, pa sjedinite mikserom. Sipajte u kesu za kolače, pa na prvoj kori napravite od fila kao puslice i poređajte bananu koju ste isekli na kolutove. Stavite preko drugu koru isto napravite puslice od fila po celoj kori i poređajte bananu. Na kraju ide treća kora, a na njoj samo po ivici kruga napravite puslice.
Pomešajte sastojke za glazuru i kuvajte uz mešanje dok se ne sjedine. Sipajte u srednu i lagano razvucite glazuru do puslica. Stavite u frižidera na 3 sata.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem