Kada vas mrzi da idete do radnje ili da stojite dugo pored šporeta i spremate kore i komplikovane filove, ovaj osvežavajući kolač sa keksom će vas oduševiti. Za prirpemu vam treba 10 minuta, a posle stavite u frižider da se ohladi. Odličan je i kao posluženje za goste. 

Sastojci:

  • 800 ml kondenzovanog mleka 
  • 180 ml limunovog soka 
  • 250 g keksa sa cimetom (može običan)

Priprema:

Kondenzovano mleko umutite sa limunovim sokom, pa prohladite pet minuta. Kalup obložite providnom folijom, pa na dno razmažite tanak sloj fila. Ređajte red keksa, red fila dok ne utrošite materijal. Poslednji sloj treba da bude fil. Pokrijte providnom folijom i ohladite 3-4 sata. Preostali keks usitnite u blenderu i pospite po ohlađenom kolaču. 

Izvor: Stvar ukusa