Čokoladni kolač koji se brzo priprema, a još brže pojede. Prelepe čokoladene štanglice sa orasima i suvim grožđem koje se pripremaju za manje od 15 minuta. Mogu da posluže i za slavski desert uz klašične sitne kolače. 

Sastojci:

  • 150 g šećera
  • 100 ml mleka
  • 20 ml ulja
  • 80 g putera
  • 8 g vanilin šećera
  • 4 kašike kukuruznog škroba
  • 5 kašika brašna
  • 1,5 kašika kakao praha
  • 50 g suvog grožđa
  • 50 g seckanih oraha

Priprema:

Šećer zajedno sa mlekom, uljem, puterom i vanilin šećerom sipajte u šerpu i sve kuvajte uz lagano mešanje dok ne dobijete glatku masu. Kada prokuva dodati kukurizni skrob, brašno i kakao. Nastaviti sa kuvanjem i mešanjem dok se skroz ne zgusne. U prohlađenu smesu dodati suvo grožđe i orahe. Ulijti u tepsiju, prethodno obloženu prijanjajućom folijom, kojom ćete takođe pokriti kolač odozgo. Ostaviti 2 sata u frižideru da se stegne. Kada se dovoljno stvrdlo uklonite foliju i isecite na štanglice.

Izvor: Stvar ukusa