Čokoladni kolač koji se brzo priprema, a još brže pojede. Prelepe čokoladene štanglice sa orasima i suvim grožđem koje se pripremaju za manje od 15 minuta. Mogu da posluže i za slavski desert uz klašične sitne kolače.
Sastojci:
- 150 g šećera
- 100 ml mleka
- 20 ml ulja
- 80 g putera
- 8 g vanilin šećera
- 4 kašike kukuruznog škroba
- 5 kašika brašna
- 1,5 kašika kakao praha
- 50 g suvog grožđa
- 50 g seckanih oraha
Priprema:
Šećer zajedno sa mlekom, uljem, puterom i vanilin šećerom sipajte u šerpu i sve kuvajte uz lagano mešanje dok ne dobijete glatku masu. Kada prokuva dodati kukurizni skrob, brašno i kakao. Nastaviti sa kuvanjem i mešanjem dok se skroz ne zgusne. U prohlađenu smesu dodati suvo grožđe i orahe. Ulijti u tepsiju, prethodno obloženu prijanjajućom folijom, kojom ćete takođe pokriti kolač odozgo. Ostaviti 2 sata u frižideru da se stegne. Kada se dovoljno stvrdlo uklonite foliju i isecite na štanglice.
Izvor: Stvar ukusa
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese