U ovom desertu glavni sastojci su jaja i mleko, a najukusniji je kad se dobro ohladi. Penasti slatkiš vraća nas u detinjstvo i podseća na dane kada smo ih jeli kod bake i deke.
Starinski desert koji smo obožavali i kome se uvek rado vraćamo.
Sastojci:
- 1 litar mleka
- 1 vanilin šećer
- 9 kašika šećera
- 5 jaja
- 2-3 kašike brašna
Priprema:
U 1 litar mleka sipati vanilin šećer i 3 kašike šećera i ostaviti da polako vri na tihoj vatri. Umutiti 5 belanaca sa 2 kašike šećera, u čvrst sneg pa kašikom vaditi i spuštati u vrelo mleko. Malo sačekati pa okrenuti oblačiće od belanaca na drugi stranu a kada nabubre vaditi. Sve ovo traje oko minut, dva.
Kad stavite u činiju sva belanca , ostace na dnu cinije malo mleka koja su belanca pustila pa to treba ocediti.
Umutiti žumanca sa 4 kasike kašike šecera i 2-3 kašike brašna. Polako ih dodati u mleko i kuvati 6,7 minuta dok se ne dobije fini glatki krem. Možete na kraju premutiti mikserom. Žuti krem preliti preko belanaca.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom