Bolje od krofni i princes krofni, mafini punjeni vanila filom će vas oduševiti na prvi zalogaj. Umesite testo, a zatim stavite u kalup za mafine i sipajte preko fil. Ispecite za manje od pola sata i ukusni zalogaji su spremni za posluženje. 

Posle upotrebe operite kalup za mafine na jednostavan način. 

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 100 g šećera
  • 100 ml ulja
  • rendana kora limuna
  • sok od pola limuna
  • 300 g brašna
  • 10 g praška za pecivo

Za fil:

  • 400 ml mleka
  • 1 žumance
  • 100 g šećera
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 1 kašika brašna
  • 1 vanilin šećer
  • sok od pola limuna
  • 20 g putera

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom, uljem, korom limuna i sokom od limuna. Dodajte brašni i prašak za pecivo, pa umesite testo. Stavite u foliju i ostavite u frižideru 20 minuta. Sve sastojke za fil, sem putera, sjedinite u šerpi i kuvajte dok se ne zgusne uz stalno mešanje. Pred kraj dodajte puter i kuvajte, uz mešanje, dok se ne otopi. Kalup za mafine dobro namasite i pospite brašnom. Kidajte testo i ređajte u kalup. Prstima raširite po dnu i ivici kako biste dobili korpicu. Sipajte fil preko. Ostatak testa razvucite i čašom napravite kružni oblik. Stavite preko fila. Od preostalog testa napravite tanke zimijice i obmotajte oko kruga kojim ste zatvorili mafine. Pecite na 200°C oko 25 minuta. Pospite šećerom u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa