Kada vam je potrebno nešto ukusno i jednostavno isprobajte mafine sa piletinom punjene paradajzom i sirom. Ovako pripremljeni mafini mogu da budu odlično predjelo, ali i večera. Ako ste se do sada mučili sa pranjem kalupa za mafine, ovaj jednostavni trik će vam pomoći da sve odradite brzo i lako.
Sastojci:
- pileći file
- 1 paradajz
- 80 g tvrdog sira
- ½ kašičice belog luka u prahu
- 6 kašika pavlake
Priprema:
Meso isecite na tanke filete. Pokrijte providnom folijom i čekićem poravnajte meso. Svaki file posolite, pobiberite i začinite još nekim začinom po želji. Kalupte za mafine premažite uljem, pa stavite meso na sredinu. Paradajz sitno iseckajte, a sir izrendajte. Dodajte beli luk, pavlaku, so, biber i dobro promešajte. Uzmite kašiku dobijene smese i sipajte preko pitelite. Zatvorite mafin sa meso koje viri iz kalupa. Sipajte još malo pavlake preko svakog mafina. Pecite 40 minuta na 180°C, pa dodajte rendani sir u svaki mafin i pecite još 10 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus