Kada vam je potrebno nešto ukusno i jednostavno isprobajte mafine sa piletinom punjene paradajzom i sirom. Ovako pripremljeni mafini mogu da budu odlično predjelo, ali i večera. Ako ste se do sada mučili sa pranjem kalupa za mafine, ovaj jednostavni trik će vam pomoći da sve odradite brzo i lako. 

Sastojci:

  • pileći file
  • 1 paradajz
  • 80 g tvrdog sira 
  • ½ kašičice belog luka u prahu
  • 6 kašika pavlake

Priprema:

Meso isecite na tanke filete. Pokrijte providnom folijom i čekićem poravnajte meso. Svaki file posolite, pobiberite i začinite još nekim začinom po želji. Kalupte za mafine premažite uljem, pa stavite meso na sredinu. Paradajz sitno iseckajte, a sir izrendajte. Dodajte beli luk, pavlaku, so, biber i dobro promešajte. Uzmite kašiku dobijene smese i sipajte preko pitelite. Zatvorite mafin sa meso koje viri iz kalupa. Sipajte još malo pavlake preko svakog mafina. Pecite 40 minuta na 180°C, pa dodajte rendani sir u svaki mafin i pecite još 10 minuta.