Ako volite čips, onda ga spremite na ovaj način, jer em ćete dobiti uskusnu grickalicu, em je duplo zdravija od kupovne varijante. Za njegovu pripremu biće vam potreban samo krompir.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 1 kašičica soli
- 28 g putera
Priprema:
Krompir iseći i skuvati kao za pire krompir. Kada se skuva dodati mu soli po ukusu i kockicu putera, pa sve dobro izgnječiti da dobijete kremastu teksturu. Kada se smesa malo prohladi dodati u kesu za špric. Ukoliko vam je smesa previše gusta možete joj dodati malo mleka da se razredi. Smesu lagano istiskajte na pleh, u obliku puslice, na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Pecite u rerni na 170 C nekih 40 minuta ili dok ne primetite da su dobili zlatasu koricu.
Kokos praline sa 2 vrste čokolade
Zapečeni patlidžan sa sirom i jajima - večera za pola sata
Pogačice sa sirom i šunkom
Domaći sladoled od nes kafe i čokolade
Gurmanski sendvič u hrskavoj ćabati