Ako volite čips, onda ga spremite na ovaj način, jer em ćete dobiti uskusnu grickalicu, em je duplo zdravija od kupovne varijante. Za njegovu pripremu biće vam potreban samo krompir.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 1 kašičica soli
- 28 g putera
Priprema:
Krompir iseći i skuvati kao za pire krompir. Kada se skuva dodati mu soli po ukusu i kockicu putera, pa sve dobro izgnječiti da dobijete kremastu teksturu. Kada se smesa malo prohladi dodati u kesu za špric. Ukoliko vam je smesa previše gusta možete joj dodati malo mleka da se razredi. Smesu lagano istiskajte na pleh, u obliku puslice, na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Pecite u rerni na 170 C nekih 40 minuta ili dok ne primetite da su dobili zlatasu koricu.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem