Mafine ste navikli da pravite od testa, bilo da je slana ili slatka varijanta. Potpuno nov način je kada umesto testa koristite krompir, a za punjnje sir. Izvrsna ideja za doručak ili večeru, ali i odlično posluženje za slave i proslave. Postaće vam omiljeno jelo, a priprema nije komplikovana.
Sastojci:
- 1,2 kg krompira
- 30 g putera, neslanog
- 2 čena belog luka
- 1/2 šolje pavlake za kuvanje
- 3/4 kašičice timijana
- malo sira
Priprema:
Otopite puter, pa dodajte seckani beli luk. Premažite kalup za mafine. U preostali puter sa belim lukom sipajte pavlaku za kuvanje. Isecite krompir na jako tanke kolutove, skoro providne. Po nekoliko stavite u kalup za mafine na dno. Svaku modlu sa krompirom prelijte sa kašikom smese sa puterom. Preko stavite sir koji ste isekli u obliku kvadrata. Zatim preko po još nekoliko krompira i opet po kašika smese sa puterom. Pospite timijanom, pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Zatim izvadite, pospite rendanim sirom i vratite u rernu na još 10 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus