Mafine ste navikli da pravite od testa, bilo da je slana ili slatka varijanta. Potpuno nov način je kada umesto testa koristite krompir, a za punjnje sir. Izvrsna ideja za doručak ili večeru, ali i odlično posluženje za slave i proslave. Postaće vam omiljeno jelo, a priprema nije komplikovana. 

Sastojci: 

  • 1,2 kg krompira
  • 30 g putera, neslanog
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 šolje pavlake za kuvanje 
  • 3/4 kašičice timijana 
  • malo sira 

Priprema:

Otopite puter, pa dodajte seckani beli luk. Premažite kalup za mafine. U preostali puter sa belim lukom sipajte pavlaku za kuvanje. Isecite krompir na jako tanke kolutove, skoro providne. Po nekoliko stavite u kalup za mafine na dno. Svaku modlu sa krompirom prelijte sa kašikom smese sa puterom. Preko stavite sir koji ste isekli u obliku kvadrata. Zatim preko po još nekoliko krompira i opet po kašika smese sa puterom. Pospite timijanom, pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Zatim izvadite, pospite rendanim sirom i vratite u rernu na još 10 minuta.