Jesen je pravo vreme za okrepljujuće čorbe koje će vas zasititi tokom celog dana. Za promenu, možete spremiti izuzetno ukusno jelo na kašiku od pečuraka i kestena. Iako ste možda navikli na pečurke u čorbama, sigurno do sada niste pravili ovo neobično jelo u koje ide i kestenje. Svim ljubiteljima gustih jela, sigurno će se svideti, jer je poprilično kremasta, ali je i hranljiva pošto je bogata brojnim vitaminima. Ovako pripremljenu čorbu možete služiti kao obrok ili pre ručka. Ako ste njihov pravi ljubitelj, probajte recept za okrepljujuću čorbu bez brašna i zaprške.

Sastojci:

  • 450 g pečuraka
  • 250 g pečenog kesetenja 
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 2 krompira
  • 2 kašike putera
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 5 šoljica bujona od povrća ili vode
  • 1 kašičica kumina
  • majčina dušica

Priprema:

U veću šerpu stavite puter i maslinovo ulje, pa dodajte iseckan luk i dinstajte oko 6 minuta dok ne porumeni. Dodajte i beli luk, sitno iseckane pečurke, majčinu dušicu. Kuvajte uz povremeno mešanje, oko 10 minuta, sve dok pečurke ne omekšaju. Sipajte malo ulja, a zatim dodajte kestenje, pa kuvajte još 2 minuta. Stavite u šerpu i iseckan krompir, bujon od povrća ili vodu, mešajte, pa posolite i pobiberite. Kada počne da vri, poklopite šerpu, smanjite temperaturu i kuvajte 25 minuta. Sklonite sa šporeta i mikserom napravite gustu supu. Vratite na šporet, dodajte kumin i promešajte. Po potrebi dodajte so ili biber i kuvajte još 5 minuta.