Jesen je pravo vreme za okrepljujuće čorbe koje će vas zasititi tokom celog dana. Za promenu, možete spremiti izuzetno ukusno jelo na kašiku od pečuraka i kestena. Iako ste možda navikli na pečurke u čorbama, sigurno do sada niste pravili ovo neobično jelo u koje ide i kestenje. Svim ljubiteljima gustih jela, sigurno će se svideti, jer je poprilično kremasta, ali je i hranljiva pošto je bogata brojnim vitaminima. Ovako pripremljenu čorbu možete služiti kao obrok ili pre ručka. Ako ste njihov pravi ljubitelj, probajte recept za okrepljujuću čorbu bez brašna i zaprške.
Sastojci:
- 450 g pečuraka
- 250 g pečenog kesetenja
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 2 krompira
- 2 kašike putera
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 5 šoljica bujona od povrća ili vode
- 1 kašičica kumina
- majčina dušica
Priprema:
U veću šerpu stavite puter i maslinovo ulje, pa dodajte iseckan luk i dinstajte oko 6 minuta dok ne porumeni. Dodajte i beli luk, sitno iseckane pečurke, majčinu dušicu. Kuvajte uz povremeno mešanje, oko 10 minuta, sve dok pečurke ne omekšaju. Sipajte malo ulja, a zatim dodajte kestenje, pa kuvajte još 2 minuta. Stavite u šerpu i iseckan krompir, bujon od povrća ili vodu, mešajte, pa posolite i pobiberite. Kada počne da vri, poklopite šerpu, smanjite temperaturu i kuvajte 25 minuta. Sklonite sa šporeta i mikserom napravite gustu supu. Vratite na šporet, dodajte kumin i promešajte. Po potrebi dodajte so ili biber i kuvajte još 5 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus