Polako nam se približavaju novogodišnji praznici i potrebno je da na vreme osmislimo kako želi da ukrasimo, ali i šta želimo da poslužimo na našoj svečanoj trpezi. Pored kuvanog vina bez kojeg ne možemo da zamislimo zimu i praznike, sada probajte i čokoladni liker. Pravi se brzo i lako, a može da se služi u svim prilikama.
Sastojci:
- 160 g bele čokolade
- 20 g šećera
- 400 ml slatke ili neutralne pavlake
- 350 ml amareta
- 1 jaje
Prirpema:
Otopite čokoladu na pari, pa dodajte šećer. Kada se otopi sipajte pavlaku, promešajte, pa amareto. Na kraju dodajte umućeno jaje. Kuvajte kratko i sipajte u sterilisane flaše. Čuvajte u frižideru najduže mesec dana.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem