Polako nam se približavaju novogodišnji praznici i potrebno je da na vreme osmislimo kako želi da ukrasimo, ali i šta želimo da poslužimo na našoj svečanoj trpezi. Pored kuvanog vina bez kojeg ne možemo da zamislimo zimu i praznike, sada probajte i čokoladni liker. Pravi se brzo i lako, a može da se služi u svim prilikama.
Sastojci:
- 160 g bele čokolade
- 20 g šećera
- 400 ml slatke ili neutralne pavlake
- 350 ml amareta
- 1 jaje
Prirpema:
Otopite čokoladu na pari, pa dodajte šećer. Kada se otopi sipajte pavlaku, promešajte, pa amareto. Na kraju dodajte umućeno jaje. Kuvajte kratko i sipajte u sterilisane flaše. Čuvajte u frižideru najduže mesec dana.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus