Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRSKAVI KUPUS U SOSU OD MLEKA: Ceo ručak za svega 100 dinara, a sprema se nikad lakše - samo izručite u pleh i zapečete

Autor Ljubomira Trbojević
Autor Ljubomira Trbojević

Umesto sarmica napravite za ručak zapečeni kupus u sosu od mleka, kakav sigurno niste probali do sada.

Zapečeni kupus u sosu od mleka.png Izvor: Printscreen/YT/Appetizing.tv-Vegetables Recipes

Sezona je kupusa i to znači da slede omiljena jela od njega. Osim salate, tada konačno dođu na red i sarme, a i kako su hladniji dani i kuvani kupus je dobar za ručak, naročito ako uz to ide i malo mesa. Obično su takva jela, iako se ne prave baš tako brzo dobra, jer mogu biti odličan ručak za nekoliko dana. Međutim, ukoliko želite kupus u novom ruhu i to za vrlo kratko vreme, spremite onda recept za pečeni kupus u prelivu od mleka. Sigurno će vam se svideti, a dobro će doći kao prilog mesu umesto krompira ili neke druge salate.

Sastojci:

  • 800 g kupusa

Za sos:

  • 150 ml mleka
  • 1 jaje
  • 15 g skroba
  • 1 kašičica suvog zelenog začina
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

Isecite kupis na kriške, pa ga stavite da se kuva 10 minuta. Izvadite ga iz vruće vode, pa ga poređajte u tepsiju. U jednoj posudi pomešajte sve sastojke za sos, pa njime prelijte kupus. Prekrijte tepsiju folijom i stavite u rernu da se peče 30 minuta na 180°C.

PROČITAJTE JOŠ

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti