Sezona je kupusa i to znači da slede omiljena jela od njega. Osim salate, tada konačno dođu na red i sarme, a i kako su hladniji dani i kuvani kupus je dobar za ručak, naročito ako uz to ide i malo mesa. Obično su takva jela, iako se ne prave baš tako brzo dobra, jer mogu biti odličan ručak za nekoliko dana. Međutim, ukoliko želite kupus u novom ruhu i to za vrlo kratko vreme, spremite onda recept za pečeni kupus u prelivu od mleka. Sigurno će vam se svideti, a dobro će doći kao prilog mesu umesto krompira ili neke druge salate.
Sastojci:
- 800 g kupusa
Za sos:
- 150 ml mleka
- 1 jaje
- 15 g skroba
- 1 kašičica suvog zelenog začina
- so, biber
Priprema:
Isecite kupis na kriške, pa ga stavite da se kuva 10 minuta. Izvadite ga iz vruće vode, pa ga poređajte u tepsiju. U jednoj posudi pomešajte sve sastojke za sos, pa njime prelijte kupus. Prekrijte tepsiju folijom i stavite u rernu da se peče 30 minuta na 180°C.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus