Sezona je kupusa i to znači da slede omiljena jela od njega. Osim salate, tada konačno dođu na red i sarme, a i kako su hladniji dani i kuvani kupus je dobar za ručak, naročito ako uz to ide i malo mesa. Obično su takva jela, iako se ne prave baš tako brzo dobra, jer mogu biti odličan ručak za nekoliko dana. Međutim, ukoliko želite kupus u novom ruhu i to za vrlo kratko vreme, spremite onda recept za pečeni kupus u prelivu od mleka. Sigurno će vam se svideti, a dobro će doći kao prilog mesu umesto krompira ili neke druge salate.

Sastojci:

  • 800 g kupusa

Za sos:

  • 150 ml mleka
  • 1 jaje
  • 15 g skroba
  • 1 kašičica suvog zelenog začina
  • so, biber

Priprema:

Isecite kupis na kriške, pa ga stavite da se kuva 10 minuta. Izvadite ga iz vruće vode, pa ga poređajte u tepsiju. U jednoj posudi pomešajte sve sastojke za sos, pa njime prelijte kupus. Prekrijte tepsiju folijom i stavite u rernu da se peče 30 minuta na 180°C.