Nema ko ne voli pljeskavice, a naročito ako uz njih ide i pomfrit i još neki prilog. Međutim, vrlo ukusne mogu biti i one koje se prave od povrća, i odlična su zamena za klasične od mesa. Za njih vam neće trebati mnogo vremena, jednostavno se prave i prže se u tiganju tek kada se svi sastojci izmešaju u posudi. Ako ste mislili da se od šargarepe, luka i tikvica ne može dobiti ukusno jelo, onda će vam ovaj recept pokazati da mislite pogrešno. Uživaćete u svakom zalogaju ovog jeftinog obroka, a možete ga služiti za ručak ili večeru uz šolju jogurta.
Sastojci:
- 150 g šargarepe
- 50 g luka
- 5 g soli
- 1,5 l tople vode
- 550 g tikvica
- 2 jaja
- 100 g brašna
- 8 g praška za pecivo
Priprema:
Izrendajte tikvice, a zatim i šargarepu koju ćete staviti u cediljku sa iseckanim lukom i preliti toplom vodom, pa tek onda staviti u posudu sa tikvicama. Dodajte jaja, so, prašak za pecivo, brašno i sve dobro izmešajte. U nauljen tiganj stavljajte smesu i nakon nekoliko minuta dobićete hrskave pljeskavice od povrća.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem