Italijani uživaju u testenini i znaju da je naprave na različite načine. Od njih smo dobili ideje kako možemo da spremamo pastu, raviole, njoke. Ako ne jedete one klasične kao što su bolonjeze i karbonare, imate slobodu da pastu napravite sa namirnicama koje vi najviše volite. Ove u paradajz sosu bez mesa su odličan izbor, jer su jednostane, kremaste i ukusne.
Sastojci:
- 500 g špageta
- 200 g čeri paradajza
- 800 ml paradajz sosa
- malo vlašca
- 1 čen belog luka
Priprema:
Skuvajte špagete, a u tiganju na malo ulja propržite čeri paradajz isečen na pola.Izvadite paradajz i dodajte još malo ulja, pa sipajte paradajz sok. Kuvajte nekih 5 minuta na laganoj vatri. Dodajte seckani beli luk i bosiljak, pa kuvajte još 5 minuta. Dodajte špagete, promešajte i na kraju dodajte čeri paradajz. Pospite vlašcem.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus