Italijani uživaju u testenini i znaju da je naprave na različite načine. Od njih smo dobili ideje kako možemo da spremamo pastu, raviole, njoke. Ako ne jedete one klasične kao što su bolonjeze i karbonare, imate slobodu da pastu napravite sa namirnicama koje vi najviše volite. Ove u paradajz sosu bez mesa su odličan izbor, jer su jednostane, kremaste i ukusne. 

Sastojci:

  • 500 g špageta 
  • 200 g čeri paradajza 
  • 800 ml paradajz sosa 
  • malo vlašca
  • 1 čen belog luka  

Priprema:

Skuvajte špagete, a u tiganju na malo ulja propržite čeri paradajz isečen na pola.Izvadite paradajz i dodajte još malo ulja, pa sipajte paradajz sok. Kuvajte nekih 5 minuta na laganoj vatri. Dodajte seckani beli luk i bosiljak, pa kuvajte još 5 minuta. Dodajte špagete, promešajte i na kraju dodajte čeri paradajz. Pospite vlašcem.