Čak i da ste potpuni amater u kuhinji, makarone sa sirom svi znaju da naprave. Sada je vreme da savladate novi recept za popularno jelo koje, uz dodatak par sastojaka postaje još kremastije i sočnije. Sir će se razvlačiti sa svakim zalogajem, zato pređimo na recept.
Sastojci:
- 1 pakovanje makarona
- ½ šolje neslanog maslaca
- ½ šolje brašna
- 6 šolja punomasnog mleka
- 5 šolja rendanog čedar sira
- 1 šolja kačkavalja
- ½ kašičice senfa u prahu
- ¼ kašičice luka u prahu
- biber, so
Priprema:
Najpre zagrejte rernu na 200 stepeni. U šerpu sipajte vodu, posolite je i skuvajte makarone. Gotove makarone ocedite i ostavite sa strane.
Vratite praznu šerpu na šporet i stavite na srednju vatru. Otopite maslac i dinstajte, povremeno mešajući, dok maslac ne prestane da prska, 2 do 3 minuta. Dodajte brašno i kuvajte, mešajući, dok smesane postane glatka poput umaka, oko minut. Umešajte i mleko. Pojačajte vatru na najjaču i pustite da lagano kuva uz stalno mešanje, a zatim odmah smanjite vatru na nisku i nastavite dinstanje 2 do 5 minuta. Sklonite šerpu sa šporeta.
Dodajte čedar, kačkavalj, senf u prahu, luk u prahu i začinite solju i biberom. Mešajte dok se sir ne otopi. Sipajte oceđenu testeninu, i mešajte dok se ne ujednači u sosu od sira. Premestite u tepsiju ili posudu za pečenje veličine i pecite dok na rubovima ne popucaju mehurići, 15 do 20 minuta. Poslužite odmah.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus