Čuvena holivudska glumica Odri Hepbern uživala je u jelu i posećivala je poznate restorane u Los Anđelesu. Ali, ona je volela i da kuva, a omiljena hrana joj je bila testenina. Isprobavala je razne recepte, a najviše je volela pastu sa votkom. Glumica je provodila mnogo vremena u kuhinji i tamo je uživala, pa je zato njen sin odlučio da objavi kuvar sa njenim receptima, kao i sa anegdotama koje su pratile njeno kuvanje. 

Sigurno se pitate kakav je to ukus makarona kada se u njih doda alkohol? Votka daje poseban šmek i nadopunjuje kremasti ukus paradajz sosa.  

Sastojci: 

  • malo crnog luka 
  • prstohvat čilija
  • 80 g putera
  • 240 ml paradajz soka 
  • 130 ml votke
  • 130 ml pavlake za kuvanje
  • testenina po izboru
  • 30 g parmezana

Priprema:

Iseckajte luk, a zatim ga prodinstajte u tiganju. Nakon par minuta dodajte i čili. Sipajte paradajz i smanjite temperaturu. Posle kratkog dinstanja dodajte votku. Krčkajte nekih 15 minuta. Na kraju prelijte pavlakom za kuvanje. Skuvajte testeninu, pa procedite i dodajte u sos. Pastu dobro sjedinite sa sosom i pržite još minut. Pospite parmezanom i poslužite.