Čuvena holivudska glumica Odri Hepbern uživala je u jelu i posećivala je poznate restorane u Los Anđelesu. Ali, ona je volela i da kuva, a omiljena hrana joj je bila testenina. Isprobavala je razne recepte, a najviše je volela pastu sa votkom. Glumica je provodila mnogo vremena u kuhinji i tamo je uživala, pa je zato njen sin odlučio da objavi kuvar sa njenim receptima, kao i sa anegdotama koje su pratile njeno kuvanje.
Sigurno se pitate kakav je to ukus makarona kada se u njih doda alkohol? Votka daje poseban šmek i nadopunjuje kremasti ukus paradajz sosa.
Sastojci:
- malo crnog luka
- prstohvat čilija
- 80 g putera
- 240 ml paradajz soka
- 130 ml votke
- 130 ml pavlake za kuvanje
- testenina po izboru
- 30 g parmezana
Priprema:
Iseckajte luk, a zatim ga prodinstajte u tiganju. Nakon par minuta dodajte i čili. Sipajte paradajz i smanjite temperaturu. Posle kratkog dinstanja dodajte votku. Krčkajte nekih 15 minuta. Na kraju prelijte pavlakom za kuvanje. Skuvajte testeninu, pa procedite i dodajte u sos. Pastu dobro sjedinite sa sosom i pržite još minut. Pospite parmezanom i poslužite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus