Čuvena holivudska glumica Odri Hepbern uživala je u jelu i posećivala je poznate restorane u Los Anđelesu. Ali, ona je volela i da kuva, a omiljena hrana joj je bila testenina. Isprobavala je razne recepte, a najviše je volela pastu sa votkom. Glumica je provodila mnogo vremena u kuhinji i tamo je uživala, pa je zato njen sin odlučio da objavi kuvar sa njenim receptima, kao i sa anegdotama koje su pratile njeno kuvanje.
Sigurno se pitate kakav je to ukus makarona kada se u njih doda alkohol? Votka daje poseban šmek i nadopunjuje kremasti ukus paradajz sosa.
Sastojci:
- malo crnog luka
- prstohvat čilija
- 80 g putera
- 240 ml paradajz soka
- 130 ml votke
- 130 ml pavlake za kuvanje
- testenina po izboru
- 30 g parmezana
Priprema:
Iseckajte luk, a zatim ga prodinstajte u tiganju. Nakon par minuta dodajte i čili. Sipajte paradajz i smanjite temperaturu. Posle kratkog dinstanja dodajte votku. Krčkajte nekih 15 minuta. Na kraju prelijte pavlakom za kuvanje. Skuvajte testeninu, pa procedite i dodajte u sos. Pastu dobro sjedinite sa sosom i pržite još minut. Pospite parmezanom i poslužite.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem