Kaserola ili musaka sa brokolijem i krompirom je toliko dobrog ukusa da će se svideti i onima što ne vole brokoli. Služite sa nekom salatom za ručak, a ako baš ne možete bez mesa, možete da poslužite neku krmenadlu. Brokoli i krompir se peku u bešamel sosu u u koji ste dodali sir. Tako pripremljen bešamel ovom jelu daje specifičan ukus.
Sastojci:
- 1 brokoli
- 3 krompira
- 1 mladi luk
- 2 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 30 g maslaca
- 600 ml mleka
- 100 g sira
Priprema:
Obarite brokoli u slanoj vodi, kao i krompir isečen na kockice. Brokoli stavite u hladnu vodu. U tiganju otopite puter, pa dodajte isečen mladi i beli luk. Propržite, pa sipajte brašno. Mešajte minut do dva, pa sipajte mleko. Kuvajte na niskoj temperaturi uz mešanje, a zatim posolite, pobiberite i začinite muškatnim oraščićem. U gotov sos dodajte rendani sir, pa promešajte. Sklonite sa šporeta. Sipajte u tepsiju brokoli i krompir, malo izgnječite, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 15 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus