Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BROKOLI I KROMPIR IZ RERNE: Povrće koje pliva u sosu dok se peče, a 1 sastojak dodat u bešamel čini jelo sočnijim

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Dobitna kombinacija zbog koje će svi zavoleti brokoli. Samo ga pomešajte sa krompirom, prelijte bešamelom i zapecite u rerni.

Brokoli i krompir u bešamel sosu.jpg Izvor: Printscreen/YT/ Home kitchen with Danny

Kaserola ili musaka sa brokolijem i krompirom je toliko dobrog ukusa da će se svideti i onima što ne vole brokoli. Služite sa nekom salatom za ručak, a ako baš ne možete bez mesa, možete da poslužite neku krmenadlu. Brokoli i krompir se peku u bešamel sosu u u koji ste dodali sir. Tako pripremljen bešamel ovom jelu daje specifičan ukus. 

Sastojci:

  • 1 brokoli 
  • 3 krompira 
  • 1 mladi luk 
  • 2 čena belog luka 
  • 2 kašike brašna 
  • 30 g maslaca 
  • 600 ml mleka 
  • 100 g sira 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Obarite brokoli u slanoj vodi, kao i krompir isečen na kockice. Brokoli stavite u hladnu vodu. U tiganju otopite puter, pa dodajte isečen mladi i beli luk. Propržite, pa sipajte brašno. Mešajte minut do dva, pa sipajte mleko. Kuvajte na niskoj temperaturi uz mešanje, a zatim posolite, pobiberite i začinite muškatnim oraščićem. U gotov sos dodajte rendani sir, pa promešajte. Sklonite sa šporeta. Sipajte u tepsiju brokoli i krompir, malo izgnječite, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 15 minuta. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti