Kaserola ili musaka sa brokolijem i krompirom je toliko dobrog ukusa da će se svideti i onima što ne vole brokoli. Služite sa nekom salatom za ručak, a ako baš ne možete bez mesa, možete da poslužite neku krmenadlu. Brokoli i krompir se peku u bešamel sosu u u koji ste dodali sir. Tako pripremljen bešamel ovom jelu daje specifičan ukus. 

Sastojci:

  • 1 brokoli 
  • 3 krompira 
  • 1 mladi luk 
  • 2 čena belog luka 
  • 2 kašike brašna 
  • 30 g maslaca 
  • 600 ml mleka 
  • 100 g sira 

Priprema:

Obarite brokoli u slanoj vodi, kao i krompir isečen na kockice. Brokoli stavite u hladnu vodu. U tiganju otopite puter, pa dodajte isečen mladi i beli luk. Propržite, pa sipajte brašno. Mešajte minut do dva, pa sipajte mleko. Kuvajte na niskoj temperaturi uz mešanje, a zatim posolite, pobiberite i začinite muškatnim oraščićem. U gotov sos dodajte rendani sir, pa promešajte. Sklonite sa šporeta. Sipajte u tepsiju brokoli i krompir, malo izgnječite, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 15 minuta.