Kada se spomene brokoli, zdravlje uvek ide uz njega, jer je u pitanju povrće koje sadrži folnu kiselinu, zatim magnezijum i kalcijum, kao i cink. On spada grupu najkorisnijih vrsta povrća koje se vrlo brzo kuva, odlično se kombinuje sa drugom hranom i široko se koristi u dijetetskoj i zdravoj kuhinji.
Međutim, pre nego što počnete da ga kuvate, morate ga dobro očistiti. Da biste to uradili, prvo morate dobro oprati glavicu brokolija pod mlazom vode. U tu svrhu možete koristiti i četku pomoću koje ćete još bolje oprati prljavštinu sa povrća. Nakon što ste brokoli dobro oprali, odrežite dršku što je moguće bliže cvetovima. Zatim ih podelite na zasebne cvetove i ako želite, svakom od njih možete iseći stabljiku, ako vam se ne sviđa njen ukus.
Druga mogućnost pranja brokolija je da ga podelite na cvetove, da ga stavite u cediljku i temeljno operete pod mlazom hladne vode.
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom