Kada se spomene brokoli, zdravlje uvek ide uz njega, jer je u pitanju povrće koje sadrži folnu kiselinu, zatim magnezijum i kalcijum, kao i cink. On spada grupu najkorisnijih vrsta povrća koje se vrlo brzo kuva, odlično se kombinuje sa drugom hranom i široko se koristi u dijetetskoj i zdravoj kuhinji.
Međutim, pre nego što počnete da ga kuvate, morate ga dobro očistiti. Da biste to uradili, prvo morate dobro oprati glavicu brokolija pod mlazom vode. U tu svrhu možete koristiti i četku pomoću koje ćete još bolje oprati prljavštinu sa povrća. Nakon što ste brokoli dobro oprali, odrežite dršku što je moguće bliže cvetovima. Zatim ih podelite na zasebne cvetove i ako želite, svakom od njih možete iseći stabljiku, ako vam se ne sviđa njen ukus.
Druga mogućnost pranja brokolija je da ga podelite na cvetove, da ga stavite u cediljku i temeljno operete pod mlazom hladne vode.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem