Kada se spomene brokoli, zdravlje uvek ide uz njega, jer je u pitanju povrće koje sadrži folnu kiselinu, zatim magnezijum i kalcijum, kao i cink. On spada grupu najkorisnijih vrsta povrća koje se vrlo brzo kuva, odlično se kombinuje sa drugom hranom i široko se koristi u dijetetskoj i zdravoj kuhinji.
Međutim, pre nego što počnete da ga kuvate, morate ga dobro očistiti. Da biste to uradili, prvo morate dobro oprati glavicu brokolija pod mlazom vode. U tu svrhu možete koristiti i četku pomoću koje ćete još bolje oprati prljavštinu sa povrća. Nakon što ste brokoli dobro oprali, odrežite dršku što je moguće bliže cvetovima. Zatim ih podelite na zasebne cvetove i ako želite, svakom od njih možete iseći stabljiku, ako vam se ne sviđa njen ukus.
Druga mogućnost pranja brokolija je da ga podelite na cvetove, da ga stavite u cediljku i temeljno operete pod mlazom hladne vode.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus