Kada se spomene brokoli, zdravlje uvek ide uz njega, jer je u pitanju povrće koje sadrži folnu kiselinu, zatim magnezijum i kalcijum, kao i cink. Kako ne bi izgubio pomenuta svojstva najbolje ga je spremiti na način koji vam donosimo u nastavku.

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 4 šolje cvetova brokolija
  • 4-6 čenova belog luka
  • 1/4 šolje vode
  • so i biber

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na umerenoj vatri. Dodajte beli luk iseckan sa prstohvatom soli i dinstajte pola minuta do minut.
Dodajte brokoli u tiganj, začinite solju i biberom i dinstajte 2 do 3 minuta.

Dodajte 1/4 šolje vode, stavite poklopac i kuvajte još 3 do 5 minuta ili dok brokoli ne omekša. Skinite poklopac i kuvajte dok dodatna voda ne ispari iz tiganja.

Poslužite i uživajte!

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Stvarukusa.rs