Dopašće vam se iako niste ljubitelj ovog povrća.

Sastojci:

  • 700 g brokolija
  • 1 jaje
  • 250 g kisele pavlake
  • so, biber
  • 120 g izrendanog sira (parmezan ili gauda)

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C. Brokoli operite, a zatim odvojite cvetiće od stabljike. Kuvajte u slanoj vodi, pazeći da se ne raskuva. Zatim sipajte hladnu vodu preko brokolija. Ocedite i ostavite sa strane. U većoj posudi umutite jaje, pavlaku, so i biber i dodajte polovinu izrendanog sira. Sve dobro promešajte. Tepsiju obložite pek papirom. Sipajte brokoli i prelijte smesom od jaja i sira. Ostatak sira sipajte preko. Pecite između 20 i 30 minuta, odnosno dok lagano ne porumeni i dok se sav sir ne rastopi. Po želji prekrijte folijom. Poslužite toplo kao prilog ili glavno jelo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr