Dopašće vam se iako niste ljubitelj ovog povrća.
Sastojci:
- 700 g brokolija
- 1 jaje
- 250 g kisele pavlake
- so, biber
- 120 g izrendanog sira (parmezan ili gauda)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Brokoli operite, a zatim odvojite cvetiće od stabljike. Kuvajte u slanoj vodi, pazeći da se ne raskuva. Zatim sipajte hladnu vodu preko brokolija. Ocedite i ostavite sa strane. U većoj posudi umutite jaje, pavlaku, so i biber i dodajte polovinu izrendanog sira. Sve dobro promešajte. Tepsiju obložite pek papirom. Sipajte brokoli i prelijte smesom od jaja i sira. Ostatak sira sipajte preko. Pecite između 20 i 30 minuta, odnosno dok lagano ne porumeni i dok se sav sir ne rastopi. Po želji prekrijte folijom. Poslužite toplo kao prilog ili glavno jelo.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem