Isprobajte pire krompir na malo drugačiji način. Ovaj recept je idealan i ako vam preostane pirea od ručka, pa onda za večeru samo dodate malo pavlake, sira i slaninu i zapečete. Može se jesti kao zasebno jelo, ali i kao prilog uz neko meso.
Sastojci:
- 1,5 kg krompira
- 8 kriški slanine
- 4 kašike kisele pavlake
- 1/3 šoljice maslaca
- 2 kašike pavlake za kuvanje
- 2 čena belog luka, usitnjena
- so, biber
- 1 veća šolja rendanog kačkavalja
Piprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite krompir da se kuva. U međuvremenu, u tiganju propržite slaninu dok ne postane hrskava, oko 5 minuta. Ocedite je na tanjiru koji ste obložili ubrusom. Napravite pire krompir i u njega dodajte kačkavalj, ali ostavite malo za posipanje preko, većinu slanine, obe pavlake, maslac i beli luk pa začinite. prebacite smesu od pirea u vatrostalnu posudu. N avrh stavite preostali kačkavalj. pecite oko 15 min ili dok se sir ne otopi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus