Isprobajte pire krompir na malo drugačiji način. Ovaj recept je idealan i ako vam preostane pirea od ručka, pa onda za večeru samo dodate malo pavlake, sira i slaninu i zapečete. Može se jesti kao zasebno jelo, ali i kao prilog uz neko meso.

Sastojci:

  • 1,5 kg krompira
  • 8 kriški slanine
  • 4 kašike kisele pavlake
  • 1/3 šoljice maslaca
  • 2 kašike pavlake za kuvanje
  • 2 čena belog luka, usitnjena
  • so, biber
  • 1 veća šolja rendanog kačkavalja

Piprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite krompir da se kuva. U međuvremenu, u tiganju propržite slaninu dok ne postane hrskava, oko 5 minuta. Ocedite je na tanjiru koji ste obložili ubrusom. Napravite pire krompir i u njega dodajte kačkavalj, ali ostavite malo za posipanje preko, većinu slanine, obe pavlake, maslac i beli luk pa začinite. prebacite smesu od pirea u vatrostalnu posudu. N avrh stavite preostali kačkavalj. pecite oko 15 min ili dok se sir ne otopi.