Omiljeni alkohol većine Srba je pivo, a sada ga možete koristiti i u čorbi. Neverovatno kremasta čorba od piva i sira je odlična za večeru, ali i ručak. Umesto u tanjiru, izdubite lepinju, sipajte čorbu i tako je služite. Takođe, možete da je dekorišete hrskavom slaninom. Ovakvu čorbu sigurno do sada niste probali, a verujemo da će vam se dopasti. 

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 3 velike šargarepe
  • 2 stabljike celera
  • 6 kašika slanog putera
  • 1/2 šolje brašna
  • 480 ml piva 
  • 2 šolje pilećeg bujona 
  • 1 šolja pavlake za kuvanje 
  • 230 g čedar žutog sira 
  • 2,5 šolje tvrdog sira po želji 
  • 2 kašičice vorčester sosa
  • 1 kašičica senfa u prahu
  • so, biber, začinska paprika, beli luk u prahu 

Priprema:

Iseckajte luk, celer i šargarepu. Stavite u veću šerpu i prodinstajte dok povrće ne omekša. Pospite brašno, pa mešajte dok ne počne da se zgušnjava. Sipajte pivo, bujon, pavlaku i lagano kuvajte. Povremeno promešajte i ostavite tako oko 5 minuta. Dodajte sireve, jedan izrendajte, a drugi iseckajte, pa sipajte vorčester sos, mleveni senf i začine. Mešajte dok se sir potpuno ne ohladi. Ukrasite proprežnom slaninom i vlašcem, ako želite. 


Dodatni savet: Supu čuvajte hermetički zatvorenu u frižideru do 3 dana. Malo će se zgusnuti. Podgrevajte u šerpi i dodajte malo pilećeg bujona.