Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOLJI I ZDRAVIJI OD POMFRITA: Hrskavi štapići koji se peku bez ulja 20 minuta

Autor Ljubomira Trbojević
Autor Ljubomira Trbojević

Od omiljenog sezonskog povrća i sa vrlo malo ulja, napravite najbolji recept za pomfrit.

Recept za pomfrit sa malo ulja.png Izvor: Printscreen/YT/Frische Rezepte

Kako je došla jesen, tu je i omiljeno sezonsko povrće, bundeva. Sa njom dolaze i brojni recepti za potaž, pite i kolače. Međutim, ako niste znali, od sada je možete iskoristiti i kao zamenu za krompir, kada želite da pravite pomfrit. Osim bundeve, biće vam potrebni još i parmezan, prezle, začini i ulje. Upravo to je i dobra strana ovog recepta, jer nema mnogo ulja, pa osim što je zdravija varijanta, nećete ni šporet uprljati, a i već za 20 minuta dobićete prilog savršen uz bilo koju vrsta mesa, koji odlično ide i uz dobar sos.

Sastojci:

  • 750 g bundeve
  • 30 g parmezana
  • 100 g prezli
  • mlevena paprika
  • muskatni oraščić
  • beli luk u prahu

Možda će vas zanimati

Priprema:

Skinite koru sa bundeve, pa je zatim isecite na kriške, kao kada sečete krompir za prženje u tiganju. U jednu posudu stavite prezle, a onda i izrendan sir, začinsku papriku, muskatni oraščić, malo bibera, beli luk i sve izmešajte. U drugoj posudi bundevu isečenu na kriške posolite, promešajte rukom, sipajte malo ulja preko i ponovo izmešajte. Bundevu uvaljajte u prezle i sir i zatim ređajte u pleh za pečenje obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200°C.

PROČITAJTE JOŠ

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti