Pite se često prave, ali kada dođe jesen nema vikenda da prođe bez nje. Bilo od mesa, sira ili spanaća podjednako su ukusne i uživa se u svakom njihovom zalogaju. Međutim, najomiljenija je svakako ona od jabuka. Ako želite da se počastite jednim parčetom omiljenog slatkog testa, onda napravite pitu koja će vas sigurno oduševiti, kao i 12 miliona ljudi na internetu. Ova pita koja je postala apsolutni hit, pravi se jednostavno u tiganju, a ni kore vam nisu potrebne. Kada bude gotova poslužite je za doručak ili večeru i uživajte u slasnim zalogajima.
Sastojci:
- 2 jabuke
- 30 g maslaca
- 60 g šećera
- 8 g vanilin šećera
- 30 ml ulja
- 150 g jogurta
- 140 g brašna
- 8 g praška za pecivo
- cimet
Priprema:
U tiganj stavite maslac, sipajte 1/2 šećera, promešajte i dodajte sitno isečene jabuke. U jednoj posudi jaje i šećer umutite, sipajte ulje i jogurt. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i mešajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte u jabuke malo cimeta, pa smesu sipajte u tiganj i pravilno rasporedite preko jabuka. Poklopite tiganj, pa poklopac sklonite nakon 10 minuta. Pomoću tanjira okrenite drugu stranu i ostavite još 5 minuta da se zapeče.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus