Pite se često prave, ali kada dođe jesen nema vikenda da prođe bez nje. Bilo od mesa, sira ili spanaća podjednako su ukusne i uživa se u svakom njihovom zalogaju. Međutim, najomiljenija je svakako ona od jabuka. Ako želite da se počastite jednim parčetom omiljenog slatkog testa, onda napravite pitu koja će vas sigurno oduševiti, kao i 12 miliona ljudi na internetu. Ova pita koja je postala apsolutni hit, pravi se jednostavno u tiganju, a ni kore vam nisu potrebne. Kada bude gotova poslužite je za doručak ili večeru i uživajte u slasnim zalogajima.
Sastojci:
- 2 jabuke
- 30 g maslaca
- 60 g šećera
- 8 g vanilin šećera
- 30 ml ulja
- 150 g jogurta
- 140 g brašna
- 8 g praška za pecivo
- cimet
Priprema:
U tiganj stavite maslac, sipajte 1/2 šećera, promešajte i dodajte sitno isečene jabuke. U jednoj posudi jaje i šećer umutite, sipajte ulje i jogurt. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i mešajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte u jabuke malo cimeta, pa smesu sipajte u tiganj i pravilno rasporedite preko jabuka. Poklopite tiganj, pa poklopac sklonite nakon 10 minuta. Pomoću tanjira okrenite drugu stranu i ostavite još 5 minuta da se zapeče.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom