Jogurt u testu čini da krofne budu mekane, ali ovaj sa ukusom vanile mu daje određenu specifičnost, jer ne samo da je ukusan, nego je i mirisan. Ali jogurt nije jedini sastojak koji ove krofne čini posebnim, tu su i jabuke. Do sada ste pravili punjene krofne, iz rerne, pržene, ali sa ukusom jabuke i vanile definitivno niste nikada. Poslastice sa jabukama su poznati jesenji specijaliteti, bilo da je u pitanju lenja pita ili štrudla. Zato sada isprobajte i krofne u čijem se testu nalaze jabuke i vanila jogurt.
Sastojci:
- 1 jaje
- 1 jabuka
- 2 kašike šećera
- 1/2 kašičice soli
- 125 g grčkog jogurta od vanile
- 3 kašike ulja
- rendana kora pomorandže
- 5 g praška za pecivo
- 250 g brašna
Za posipanje:
- šećer
- cimet
Priprema:
Jaje pomešajte sa šećerom i malo soli. Umutite, pa dodajte jogurt i koru od pomorandže. Opet sjedinite, pa sipajte ulje, promešajte, pa stavite jabuku iscekanu na kockice. Na kraju sipajte brašno sa praškom za pecivo i sjedinite. Nauljite ruke i oblikujte valjak ili loptice. Pržite u zagrejanom ulju, pa uvaljajte u pomešan cimet i šećer.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom