Brzo, jednostavno, a tako kremasto i ukusno. Sloj od griza, od pudinga i na kraju čokoladni sloj čine ovu tortu idealnom za sve prilike. pritom se ne peče, samo se čeka da se kolač ohladi. Isprobajte što pre. Evo šta vam je sve potrebno.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 150 g šećera
- 100 g griza
- 50 g praška za puding sa ukusom vanile
- 75 g putera
- 75 ml slatke pavlake
- 150 g crne čokolade
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
U pola litra mleka dodajte polovinu šećera i griz. Stavite da se zagreva sve vreme mešajući kako bi se zgusnulo. Izručuite smesu u kalup. Stavite u frižider. U drugu polovinu mleka ubacite preostali šećer i puding u prahu pa mešajte dok se ne zgusne. Umutite puter, dodajte mu skuvan puding pa mutite sve zajedno dok smesa ne postane glatka. Ulijte i 75ml slatke pavlake pa opet mutite. Izlijte smesu preko prvo smese u kalupu. Vratite u frižider. Zagrejte preostalu slatku pavlaku pa u nju dodajte čokoladu. Mešajte dok se ne otopi pa prelijte kolač. Vratite u frižider na pola sata.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus