Ako ste ljubitelj maka obavezno isprobajte ovaj recept. Jer kada biskvit od maka premažete vanila filom i onda pospete kokosom dobijete najbolju poslasticu ikada. Niko neće moći da joj odoli, a vama neće trebati puno vremena da je napravite. Odmah se naprave i kora i fil, a peku se zajedno. Kolači od maka mogu da se služe i za slavu, ali i za novu godinu.
Sastojci:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 200 g putera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 180 g šećera
- 200 g maka
- 100 ml mleka
- 2 kašičice ruma
Za fil:
- 500 g krem sira
- 200 g šećera u prahu
- 1 kesica pudinga od vanile
- 3 jajeta
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1 kašičica limunovog soka
Za dekoraciju:
- kokos
Priprema:
Umutite puter i dodajte žumanca. Zatim dodajte vanilin šećer, mleko i rum. Nastavite da mutite. Belanca umutite sa šećerom i dodajte u smesu sa makom. Lagano promešajte. Sipajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom. U jaja dodajte puding, vanilin šećer i umutite, zatim sipajte prah šećer i limunov sok, pa opet sjedinite mikserom. Sipajte smesu preko krem sira i umutite. Sipajte preko dela sa makom i pecite na 175°C oko 45 minuta. Pospite kokosom.
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način