Ako ste ljubitelj maka obavezno isprobajte ovaj recept. Jer kada biskvit od maka premažete vanila filom i onda pospete kokosom dobijete najbolju poslasticu ikada. Niko neće moći da joj odoli, a vama neće trebati puno vremena da je napravite. Odmah se naprave i kora i fil, a peku se zajedno. Kolači od maka mogu da se služe i za slavu, ali i za novu godinu. 

Sastojci:

Za biskvit: 

  • 6 jaja 
  • 200 g putera 
  • 1 kašičica vanilin šećera 
  • 1/2 kašičice praška za pecivo 
  • 180 g šećera 
  • 200 g maka 
  • 100 ml mleka 
  • 2 kašičice ruma 

Za fil: 

  • 500 g krem sira 
  • 200 g šećera u prahu 
  • 1 kesica pudinga od vanile 
  • 3 jajeta 
  • 1 kašičica vanilin šećera 
  • 1 kašičica limunovog soka 

Za dekoraciju:

  • kokos

Priprema:

Umutite puter i dodajte žumanca. Zatim dodajte vanilin šećer, mleko i rum. Nastavite da mutite. Belanca umutite sa šećerom i dodajte u smesu sa makom. Lagano promešajte. Sipajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom. U jaja dodajte puding, vanilin šećer i umutite, zatim sipajte prah šećer i limunov sok, pa opet sjedinite mikserom. Sipajte smesu preko krem sira i umutite. Sipajte preko dela sa makom i pecite na 175°C oko 45 minuta. Pospite kokosom.