Ako volite snikers čokoladicu i ovi kolači će vam postati omiljeni. Sa kikirikijem, čokoladom i kondezovanim mlekom napravite poslasticu koju možete da služite i na slavama. Kore se prave od belananca, a na kraju ukrasite kikirikijem. Lako, brzo i jednostavno vaša svečana trpeza biće bogatija ja još jedan ukusan kolač.
Sastojci:
- 6 belanaca
- 200 g šećera
- 40 g brašna
- 300 g slanog kikirikija
- 200 g putera
- 300 g kondezovanog mleka
- 150 g čokolade
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Belanca umutite sa šećerom, a kikiriki (250 g) iseckajte sitno, pa pomešajte sa brašnom. Sjedinite obe smese. Sipajte smesu u kalup dimenzija 25x25 cm obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 30 minuta. Puter umutite, pa dodajte kuvano kondezovano mleko. Ponovo umutite, pa sipajte preko kore. Ostavite u frižideru sat vremena. Otopite čokoladu i slatku pavlaku, pa premažite preko. Vratite u frižider na još sat vremena. Iseckajte preostali kikiriki (50 g) i ukrasite kolač.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem