Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TORTA SA KEKSOM I BOROVNICAMA: Bez rerne u par koraka napravite slatkiš za slavu - gosti će biti oduševljeni

Autor Ljubomira Trbojević
Autor Ljubomira Trbojević

Ljubitelji bobičastog voća, sigurno će se oduševiti receptom za kremastu tortu sa keksom i borovnicama.

Leckere Minute - ZEBRA cake without baking, without flour! How to Make This Great Blueberry Pie Easy Recipe #176 [a-VS2vESyfo - 1237x696 - 4m46s].png Izvor: Printscreen/YT/Leckere Minute

Za sve ljubitelje borovnica, tu je odličan recept za izuzetno kremastu tortu od ovog bobičastog voća. Za ovu poslasticu potreban vam je beli i ljubičasti krem, kako biste dobili najlepšu zebra tortu. Osim što vam brašno nije potrebno, ona se ni ne peče, tako da će vam se sigurno svideti jer ne morate da uključujete rernu. Jedino što mora da odstoji nekoliko sati u frižideru, a onda je spreman za posluživanje. Vikend će biti mnogo bolji ako napravite zebra tortu od borovnica, a ako budete imali i goste oduševićete sve ne samo ukusom, već i izgledom.

Sastojci:

  • 150 g borovnica
  • 220 g šećera
  • 35 g želatina
  • 90 ml hladne vode
  • 200 g mleveni keks
  • 70 g putera
  • 500 g sira
  • 300 g pavlake
  • 200 ml pavlake za kuvanje

Možda će vas zanimati

Priprema:

Pomešajte borovnice sa tri kašike šećera, pa ih u blenderu usitnite. U jednoj posudi izmešajte želatin i vodu i ostavite da odstoji 10 minuta. Mleveni keks pomešajte sa otopljenim maslacem, utisnite u kalup i ostavite u frižideru. Za to vreme pomešajte sir, kiselo mleko i preostali šećer, pa dobro umutite. U šerpicu stavite želatin i pavlaku za kuvanje i samo malo zagrejte na šporetu, pa dodajte u smesu sa sirom i umutite. Tako dobijenu smesu podelite na dva dela i u jedan dodajte proceđene borovnice i opet umutite. Sipajte u kalup 6 kašika krema od borovnice i rasporedite po celoj površini, 4 kašike belog krema na sredinu, od borovnice i tako redom sve dok ne potrošite. Nožem ili štapićem pređite sa svake strane kroz masu. Ostavite tortu u frižideru da se ohladi 4 sata, pa je poslužite.

PROČITAJTE JOŠ

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti