Za sve ljubitelje borovnica, tu je odličan recept za izuzetno kremastu tortu od ovog bobičastog voća. Za ovu poslasticu potreban vam je beli i ljubičasti krem, kako biste dobili najlepšu zebra tortu. Osim što vam brašno nije potrebno, ona se ni ne peče, tako da će vam se sigurno svideti jer ne morate da uključujete rernu. Jedino što mora da odstoji nekoliko sati u frižideru, a onda je spreman za posluživanje. Vikend će biti mnogo bolji ako napravite zebra tortu od borovnica, a ako budete imali i goste oduševićete sve ne samo ukusom, već i izgledom.
Sastojci:
- 150 g borovnica
- 220 g šećera
- 35 g želatina
- 90 ml hladne vode
- 200 g mleveni keks
- 70 g putera
- 500 g sira
- 300 g pavlake
- 200 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Pomešajte borovnice sa tri kašike šećera, pa ih u blenderu usitnite. U jednoj posudi izmešajte želatin i vodu i ostavite da odstoji 10 minuta. Mleveni keks pomešajte sa otopljenim maslacem, utisnite u kalup i ostavite u frižideru. Za to vreme pomešajte sir, kiselo mleko i preostali šećer, pa dobro umutite. U šerpicu stavite želatin i pavlaku za kuvanje i samo malo zagrejte na šporetu, pa dodajte u smesu sa sirom i umutite. Tako dobijenu smesu podelite na dva dela i u jedan dodajte proceđene borovnice i opet umutite. Sipajte u kalup 6 kašika krema od borovnice i rasporedite po celoj površini, 4 kašike belog krema na sredinu, od borovnice i tako redom sve dok ne potrošite. Nožem ili štapićem pređite sa svake strane kroz masu. Ostavite tortu u frižideru da se ohladi 4 sata, pa je poslužite.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem