Sve što niste znali o frižideru...
1. Podešavanje temperature
Idealna temperatura u frižideru bi trebala da bude od 1 do 3 stepena. Ako je temperatura u frižideru van tih granica, to znači da se hrana može pokvariti, njen ukus promeniti, a mogu se u frižideru razviti i bakterije. Temperaturu u frižideru proveravajte na termometru, a ako ga nemate onda kupite termometar i pratite koliko se temperatura kreće, kako bi bili sigurni da vaš frižider radi kako treba.
2. Raspored hrane u frižideru
Stručnjaci uglavnom predlažu da hranu u frižideru rasporedite po tome kolika je temperatura određenim namirnicama potrebna kako bi ostale sveže. Na primer, meso bi trebalo da stavite na prvu policu, blizu "zidova" frižidera, dok bi druge namirnice koje se slabije kvare mogli da stavite pri kraju polica, jer njima nije potrebna toliko niska temperatura. Velika greška je ako kvarljive namirnice čuvate u vratima od frižidera, na primer kao jaja i mleko, jer je u tom delu frižidera temperatura niža.
3. Ispravnost frižidera
Da li će vaš frižider dugo raditi, to zavisi isključivo od načina na koji ga svakodnevno upotrebljavate. Trebalo bi stalno da proverite da li ste dobro zatvorili frižider, kao i da proveravate da li je vakum na vratima frižidera možda oslabio. Takođe, postavite frižider na ravnu površinu, na kojoj će stajati stabilno. Ako vam je frižider stalno uključen, bar jednom mesečno ga isključite na par sati da bi vam duže služio.
4. Čišćenje frižidera
Potrudite se da očistite frižider bar jednom u dve sedmice, kako bi proverili ispravnost namirnica i reorganizovali ih. Takođe, ako vaš frižider nije samootapajuć, očistite ga čim primetite da je led počeo da se stvara.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem