Bajadere su nezaobilazne na svakoj svečanoj trpezi, a sada se prave na različite načine. Mi vam nudimo klasičan recept za najbolje sitne kolače. Zaboravite na kupovne, jer priprema je toliko laka da ćete ih napravite za manje vremena nego što vam treba do radnje i nazad.
Sastojci:
- 9 kašika vode
- 200 g šećera
- 150 g mlevenih oraha
- 250 g mlevene plazme
- 170 g maslaca
- 100 g čokolade za kuvanje
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Otopite šećer u vodi, pa sklonite sa šporeta. Dodajte maslac i mešajte dok se ne sjedini. Zatim dodajte orahe i keks i sjedinite smesu. Podelite na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte otopljeni čokoladu. Promešajte. Na pek papir stavite smesu sa čokoladom i oblikujte kvadrat ili pravougaonik. Zatim preko stavite drugi deo smese i poravnajte sve. Prelije čokoladnom glazurom, tako što ćete otopiti čokoladu sa slatkom pavlakom. Ostavite preko noći u frižideru.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus