Bajadere su nezaobilazne na svakoj svečanoj trpezi, a sada se prave na različite načine. Mi vam nudimo klasičan recept za najbolje sitne kolače. Zaboravite na kupovne, jer priprema je toliko laka da ćete ih napravite za manje vremena nego što vam treba do radnje i nazad.
Sastojci:
- 9 kašika vode
- 200 g šećera
- 150 g mlevenih oraha
- 250 g mlevene plazme
- 170 g maslaca
- 100 g čokolade za kuvanje
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Otopite šećer u vodi, pa sklonite sa šporeta. Dodajte maslac i mešajte dok se ne sjedini. Zatim dodajte orahe i keks i sjedinite smesu. Podelite na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte otopljeni čokoladu. Promešajte. Na pek papir stavite smesu sa čokoladom i oblikujte kvadrat ili pravougaonik. Zatim preko stavite drugi deo smese i poravnajte sve. Prelije čokoladnom glazurom, tako što ćete otopiti čokoladu sa slatkom pavlakom. Ostavite preko noći u frižideru.
Brza obrok salata sa pasuljem i kuvanim jajima za koju svi traže recept
Brz kolač sa jabukama
Pasta sa tikvicama i slaninom
Kvas od limuna i maslačka - domaći blago gazirani napitak koji osvežava
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze