Kada niste raspoloženi za komplikovane deserte, a želite da pojedete neki slatkiš onda napravite jednostavnu bostonsku krempitu koja se ne peče i ne kuva. Ono što vam je potrebno je puding od vanile koji se ne kuva, slatka pavlaka, keks i čokoladna glazura. Najlakše se pravi jer se sastojci samo umute, a čokoladnu glazuru možete da napravite ako istopite slatku pavlaku i čokoladu. Ohladite kolač i poslužite. Takođe, možete da koristite i oreo keks. Keks bostonskoj krempiti daje hrskavost, a kremasti fil sočnost.
Sastojci:
- 2 kesice pudinga od vanile (bez kuvanja)
- 230 ml slatke pavlake
- 3 šolje hladnog mleka
- keks
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- deblje parče neslanog putera
- 1/2 šolje šećera
- 1/4 šolje mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Umutite puding i mleko, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i promešajte. Kalup obložite providnom folijom, poređajte keks i sipajte pola fila, zatim stavite još jedan red keksa, pa preostali fil. Na kraju stavite još jedan red keksa.
U šerpi istopite puter, čokoladu, šećer i mleko, pa dodajte vanilu i promešajte. Sipajte preko keksa, sačekajte da se ohladi malo, pa izrendajte čokoladu. Stavite u frižider na 4 sata, ali najbolje je preko noći. Možete da držite i u zamrzivaču.
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima