Torte bez pečenja su odlične ako ste početnik u kuvanju jer ne zahtevaju neko posebno umeće. Baunti torta je popularna zbog kombinacije kokosa i čokolade. Sve što treba da uradite je da poslažete keks, sipate fil koji ste umutili preko i na kraju čokoladnu glazuru. Možete da je poslužite i za slavu.
Sastojci:
- 500 g kakao keksa
Za fil:
- 500 g krem sira
- 300 ml slatke pavlake
- 150 g šećera
- 50 g kokosa
Za glazuru:
- 200 g čokolade
- 100 ml mleka
Prirpema:
Poređajte keks u kalup, pa umutite krem sir sa šećerom, dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite. Sipajte kokos i promešajte. Zatim pola fila sipajte preko keksa, pa još jedan red keksa, pa preostali fil. Stavite u frižider na pola sata. Pomešajte mleko i čokoladu i istopite. Prelijte preko fila. Vratite u frižider na još pola sata.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem