Većinu sastojaka za ovaj kolač verovatno imate u svojoj kuhinji, a ono što vam zafali kupite u najbližoj prodavnici. Biće vam potrebno samo malo vremena i ljubav prema čokoladnim slatkišima. Mekani biskvit natoljen čokoladom je sve što vam treba u ovim hladnim danima.

Sastojci:

Biskvit:

  • 4 jaja
  • 4 kašike brašna
  • pola praška za pecivo
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 g šećera
  • 200 g maslaca

Glazura:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Isecite maslac i čokoladu, stavite ih u posudu pa otopite na pari. Razdvojite belanca i žumanca. U dubljoj posudi umutite žumanca sa šećerom, dodajte im otopljeni maslac i čokoladu, izmešajte pa dodajte brašno izmešano s praškom za pecivo. U drugoj posudi napravite sneg od belanaca pa pažljivo špatulom umešajte sneg u čokoladnu smesu. Pripremljenu smesu izlijte u pleh koji ste obložili pek papirom pa stavite u zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko 20 minuta.

Za glazuru čokoladu iseckajte na sitno, a slatku pavlaku zagrejte do tačke ključanja. Zagrejanu pavlaku prelijte preko čokolade i dobro izmešajte.

Pečenu podlogu izbodite viljuškom i prelijte toplom glazurom. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa potom kolač dobro ohladite u frižideru. Poslužite isečeno na kocke.