Većinu sastojaka za ovaj kolač verovatno imate u svojoj kuhinji, a ono što vam zafali kupite u najbližoj prodavnici. Biće vam potrebno samo malo vremena i ljubav prema čokoladnim slatkišima. Mekani biskvit natoljen čokoladom je sve što vam treba u ovim hladnim danima.
Sastojci:
Biskvit:
- 4 jaja
- 4 kašike brašna
- pola praška za pecivo
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 g šećera
- 200 g maslaca
Glazura:
- 500 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Isecite maslac i čokoladu, stavite ih u posudu pa otopite na pari. Razdvojite belanca i žumanca. U dubljoj posudi umutite žumanca sa šećerom, dodajte im otopljeni maslac i čokoladu, izmešajte pa dodajte brašno izmešano s praškom za pecivo. U drugoj posudi napravite sneg od belanaca pa pažljivo špatulom umešajte sneg u čokoladnu smesu. Pripremljenu smesu izlijte u pleh koji ste obložili pek papirom pa stavite u zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko 20 minuta.
Za glazuru čokoladu iseckajte na sitno, a slatku pavlaku zagrejte do tačke ključanja. Zagrejanu pavlaku prelijte preko čokolade i dobro izmešajte.
Pečenu podlogu izbodite viljuškom i prelijte toplom glazurom. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa potom kolač dobro ohladite u frižideru. Poslužite isečeno na kocke.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus