Ledene kocke su omiljeni kolač mnogima, ali je priprema zahtevnija i zato se ne pripremaju često. Sada isprobajte kinder bueno tortu koja podseća na ledene kocke, samo što se mnogo lakše pravi. Kada se ispeče kora, preko se stavi umućeni fil i čokoladna glazura. Potrebno vam je oko pola sata, jedino što čekate da se stegne u frižideru. Ovo je torta koju možete da poslužite kada je neka proslava, ali i kada poželite nešto slatko. 

Sastojci:

Za koru:

  • 3 jajeta
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 g šećera
  • 50 ml ulja
  • 150 ml vode
  • 280 g brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 2 kašike kakaoa
  • 150 ml mleka

Za fil:

  • 250 ml slatke pavlake 
  • 250 g krem sira
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 3 kašike šećera u prahu

Za glazuru:

  • 180 g čokolade
  • 100 g slatke pavlake 

Priprema:

Umutite penasto jaja sa vanilin šećerom i šećerom, pa dodajte ulje, brašno sa praškom za pecivo i kakao. Opet sjedinite mikesrom, pa sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Pečenu koru prelijte sa mlekom i ostavite da se ohladi. Sastoje za fil umutite i sipajte preko ohlađene kore. Na kraju otopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa glazuru sipajte preko fila. Ohladite i isecite na kocke.