Ledene kocke su omiljeni kolač mnogima, ali je priprema zahtevnija i zato se ne pripremaju često. Sada isprobajte kinder bueno tortu koja podseća na ledene kocke, samo što se mnogo lakše pravi. Kada se ispeče kora, preko se stavi umućeni fil i čokoladna glazura. Potrebno vam je oko pola sata, jedino što čekate da se stegne u frižideru. Ovo je torta koju možete da poslužite kada je neka proslava, ali i kada poželite nešto slatko.
Sastojci:
Za koru:
- 3 jajeta
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g šećera
- 50 ml ulja
- 150 ml vode
- 280 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- 2 kašike kakaoa
- 150 ml mleka
Za fil:
- 250 ml slatke pavlake
- 250 g krem sira
- 1 kesica vanilin šećera
- 3 kašike šećera u prahu
Za glazuru:
- 180 g čokolade
- 100 g slatke pavlake
Priprema:
Umutite penasto jaja sa vanilin šećerom i šećerom, pa dodajte ulje, brašno sa praškom za pecivo i kakao. Opet sjedinite mikesrom, pa sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Pečenu koru prelijte sa mlekom i ostavite da se ohladi. Sastoje za fil umutite i sipajte preko ohlađene kore. Na kraju otopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa glazuru sipajte preko fila. Ohladite i isecite na kocke.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus