Ledene kocke su omiljeni kolač mnogima, ali je priprema zahtevnija i zato se ne pripremaju često. Sada isprobajte kinder bueno tortu koja podseća na ledene kocke, samo što se mnogo lakše pravi. Kada se ispeče kora, preko se stavi umućeni fil i čokoladna glazura. Potrebno vam je oko pola sata, jedino što čekate da se stegne u frižideru. Ovo je torta koju možete da poslužite kada je neka proslava, ali i kada poželite nešto slatko.
Sastojci:
Za koru:
- 3 jajeta
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g šećera
- 50 ml ulja
- 150 ml vode
- 280 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- 2 kašike kakaoa
- 150 ml mleka
Za fil:
- 250 ml slatke pavlake
- 250 g krem sira
- 1 kesica vanilin šećera
- 3 kašike šećera u prahu
Za glazuru:
- 180 g čokolade
- 100 g slatke pavlake
Priprema:
Umutite penasto jaja sa vanilin šećerom i šećerom, pa dodajte ulje, brašno sa praškom za pecivo i kakao. Opet sjedinite mikesrom, pa sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Pečenu koru prelijte sa mlekom i ostavite da se ohladi. Sastoje za fil umutite i sipajte preko ohlađene kore. Na kraju otopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa glazuru sipajte preko fila. Ohladite i isecite na kocke.
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese