Italijani su poznati po dobroj klopi i kolačima. Iz te zemlje dolaze nam lazanje, različite paste i ravioli, kao i tiramisu, kanoli, pana kota... Pica je njihov zaštitni znak, a sada probajte još jedan recept koji će vas oduševiti. U pitanju je torta od testa i jabuke. Zanimljiv način pripreme koji ne zahteva posebno poslastičarsko umeće.
Sastojci:
Za fil:
- 250 ml mleka
- 50 g šećera
- 1 žumance
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 1 kašika brašna
- 1 kesica vanilin šećera
Za testo:
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml mleka
- 250 g brašna
- 12 g praška za pecivo
- 1 jabuka
Priprema:
U mleko dodajte žumance, šećer, kukuruzni skorb, brašno i sjedinite. Kuvajte dok se ne zgusne, uz konstantno mešanje. Na pola kuvanja dodajte vanilin šećer. Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje i mleko. Dobro sjedinite smesu mikserom. Sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sjedinite. Sipajte smesu u kalup prečnika 18 cm obložen pek papirom. Fil sipajte u kesu za zamrzivač, pa od sredine krenite da pravite krug tako što ćete da uvijate. Između stavite tanko seckanu jabuku. Pecite na 180°C nekih 40 minuta. Gotovu tortu pospite šećerom u prahu.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem