Ova pita je zanimljiva zato što možete da kombinujete sve što volite. Makarone mogu biti po vašem ukusu, možete i taljatele koristiti. Od sireva možete da koristite nekoliko različitih, ne mora da bude jedna vrsta. Bešamel sos i sos od jogurta služe da pita bude sočna. Takođe, možete da dodate sušeni paradajz, origano... Umesto slanine možete da koristite svinjske šnicle isečene na kockice. Sve iskombinujte po vašem ukusu.
Sastojci:
- malo putera
- malo brašna
- mleko
- makarone ili taljatele
- 150 g jogurta
- 200 g sira
- 1 jaje
- slanina
Priprema:
Istopite puter u tiganju. Dodajte brašno i promešajte. Pazite da ne izgori. Zatim sipajte mleko i kuvajte dok se malo ne zgusne uz konstantno mešanje. Skuvajte makarone ili taljatele, dobro procedite, pa ih sipajte u čistu posudu. Prelijte sa malo maslinovog ulja kako se ne bi zalepile. Pomešajte mleko, sir, jaje, so, biber, muškatni oraščić, jogurt, pa dobro sjedinite. Premažite tepsiju istopljenim puterom, pa stavite makarone, zatim red rendanog sira, pa seckanu slaninu, preko ide prvi sos (bešamel), a zatim još jedan red makarona, pa sira, seckane slanine. Sve to prelijte sa drugim sosom od jogurta. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus