U sve hladnijim danima dobro će doći pored šolje čaja i koje parče pite. Ako uz to volite i krompir i ne smeta vam da vam da bude glavni sastojak, onda će vam se sigurno svideti i ovaj predlog. Pred vama je jednostavan i praktičan recept za najukusniju pitu krompirušu. Za nju vam nisu potrebne kore, već se krompir, jaja, mleko i začini izmešaju u tiganju i peku 15 minuta sa obe strane. Uzmite jedan tanjir kako biste okrenuli i drugu stranu da se zapeče i vaša pita biće spremna za serviranje. Umeso čaja možete je poslužiti uz jogurt, za one koji više vole takvu kombinaciju.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 3 jaja
- 30 g putera
- 50 ml mleka
- 15 ml maslinovog ulja
- slatka paprika, origano
- 50 g mocarele
Priprema:
Sitno iseckan krompir stavite u tiganj, posolite, dodajte puter i promešajte. U jednoj posudi umutite jaja, dodajte mleko, slatku papriku, origano, so, dobro promešajte i sipajte u tiganj preko krompira. Poklopite ga i kuvajte 15 minuta. Koristite veći tanjir da okrenite smesu na drugu stranu, pa je vratite u tiganj. Pospite izrendan kačkavalj, poklopite tiganj i ostavite još 15 minuta se kuva.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem