Naučite da umesite domaći hleb lako i jednostavno. Poslužite ga vrućeg uz kajmak i paradajz. Za testo vam trebaju osnovni sastojci koje uglavnom svi imaju kod kuće. Verovatno mislite kako je mešenje testa komplikovano i teško, ali sa nekih receptima je to vrlo prosto. Samo se pomešaju namirnice, sačeka se da testo nadođe, oblikuje se i peče.
Sastojci:
- 750 g brašna
- 400 ml tople vode
- 25 g kvasca
- 100 ml ulja
- 20 g šećera
- 10 g soli
Priprema:
U činiji pomešajte toplu vodu, šećer i kvasac. Dobro promešajte, pa dodajte 150 g prosejanog brašna. Pokrijte i ostavite da se kvasac aktivira nekih 30 minuta. Zatim dodajte so, ulje i preostalo prosejano brašno. Zamesite meko testo. Pokrijte i ostavite da odstoji 10 minuta. Zamesite testo povlačeći mu krajeve ka sredini i tako sa četiri kraja. Ponovite i pokrijte. Ostavite testo da odstoji 20 minuta. Ponovo povlačite ivice ka sredini i tako poovite 3 puta. Oblikujte hleb, stavite ga u pleh obložen pek papirom. Pokrijte i ostavite da se diže 30 minuta. Pomoću noža napravite nekoliko rezova. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem