Ako volite da isprobavate razne recepte od testa, onda će vam se sigurno dopasti i ovaj. Nema ko ne voli picu i svi smo navikli na njenu klasičnu verziju. Međutim, od sada je možete praviti i u drugačijem ruhu. Kada umesite testo, bogato ga napunite sirom, šunkom i salamom, a onda ga umotajte u rolat. Nakon pola sata izvadite iz rerne, a onda ga isecite na kriške i dobićete savršeno predjelo ili večeru za vašu porodicu ili goste. Osim što se uvija u rolat i ima sastojke kao za omiljeno italijansko jelo, kada se izvadi iz rerne, videćete da ste dobili hleb punjen bogatim nadevom od sira i mesa.

Sastojci:

Za testo:

  • 200 g mlake vode
  • 15 g kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 300 g brašna
  • 1 prstohvat soli

Za punjenje:

  • 80 g kečapa
  • 20 g listova bosiljka
  • 300 g kačkavalja
  • 120 g šunke
  • 100 g salame
  • 20 g susama

Priprema:

U činiju dodajte vodu, kvasac, šećer, maslinovo ulje i sve dobro umutite, pa sačekajte 5 minuta. Dodajte brašno, posolite i umutite mikserom ili mesite rukama sve dok ne dobijete gusto testo. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da testo malo odstoji. Stavite testo na radnu površinu, pospite brašno i oklagijom ga razvucite. Premažite kačapom testo, pa dodajte listove bosiljka, izrendan kačkavalj, šunku, opet kačkavalj, salamu i ostatak sira. Nanesite malo vode preko ivice testa, pa ga umotajte u rolat. Napravite nekoliko rezova po površini testa, pospite ga uljem i susamom i pecite 30 minuta na 200°C.