Ako volite da isprobavate razne recepte od testa, onda će vam se sigurno dopasti i ovaj. Nema ko ne voli picu i svi smo navikli na njenu klasičnu verziju. Međutim, od sada je možete praviti i u drugačijem ruhu. Kada umesite testo, bogato ga napunite sirom, šunkom i salamom, a onda ga umotajte u rolat. Nakon pola sata izvadite iz rerne, a onda ga isecite na kriške i dobićete savršeno predjelo ili večeru za vašu porodicu ili goste. Osim što se uvija u rolat i ima sastojke kao za omiljeno italijansko jelo, kada se izvadi iz rerne, videćete da ste dobili hleb punjen bogatim nadevom od sira i mesa.
Sastojci:
Za testo:
- 200 g mlake vode
- 15 g kvasca
- 1 kašika šećera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 300 g brašna
- 1 prstohvat soli
Za punjenje:
- 80 g kečapa
- 20 g listova bosiljka
- 300 g kačkavalja
- 120 g šunke
- 100 g salame
- 20 g susama
Priprema:
U činiju dodajte vodu, kvasac, šećer, maslinovo ulje i sve dobro umutite, pa sačekajte 5 minuta. Dodajte brašno, posolite i umutite mikserom ili mesite rukama sve dok ne dobijete gusto testo. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da testo malo odstoji. Stavite testo na radnu površinu, pospite brašno i oklagijom ga razvucite. Premažite kačapom testo, pa dodajte listove bosiljka, izrendan kačkavalj, šunku, opet kačkavalj, salamu i ostatak sira. Nanesite malo vode preko ivice testa, pa ga umotajte u rolat. Napravite nekoliko rezova po površini testa, pospite ga uljem i susamom i pecite 30 minuta na 200°C.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus