Kada vam treba brza večera neka vaš izbor bude brza pita sa povrćem. Ne trebaju vam kore, samo propržite povrće, pa pomešate sa smesom od jaja i brašna. Zapecite sa sirom i dobićete jednu od najukusnijih i najbržih pita. Ljuske od jaja nemojte da bacate jer od njih možete da napravite sredstvo za čišenje.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 2 srednja krompira
- 400 g kupusa
- 1 šargarepa
- 1 zelena ljuta paprika
- 1 crvena paprika
- 3 jajeta
- 170 ml mleka
- 170 ml pavlake ili jogurta
- 45 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 3 kašike brašna
- peršun
- 200 g tvrdog sira
Priprema:
Propržite seckani luk i krompir, pa dodajte seckani kupus. Kratko dinstajte, pa dodajte rendanu šargarepu, a zatim i seckane paprike. Umutite jaja sa mlekom, jogurtom, uljem, brašnom i praškom za pecivo. Dodajte seckani peršun i rendani sir (150 g). Lepo promešajte. Dodajte povrće, promešajte i sipajte u nauljenu tepsiju. Popsite preostalim rednanim sirom i pecite na 180°C oko 30-35 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem