Šnicle spremljene na ovaj način su sočne i mekane. Za ljubitelje pikantnog ukusa ovo je pravi recept. Poslužite ih uz krompiriće ili pire krompir i imaćete kompletan ručak u kom će uživati cela porodica. nakon ručka možete napraviti kinder štanglice i zasladiti se. 

Sastojci:

  • 300 g junećeg mesa
  • 2 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • lovorov list
  • biber, so, ruzmarin, majčina dušica, celer list i peršun
  • 1 kašičica mlevene slatke i tucane ljute paprike
  • senf
  • 100 ml belog vina
  • sveža paprika
  • ulje

Priprema:

Iseckati sitno crni luk i propržiti na ulju, dodati seckanu šargarepu pa i nju propržiti, dodati lovorov list, meso, malo sipati vode. Iseckati ruzmarin i majčinu dušicu, pa i nju dodati kao i zelenu papriku, i sve dinstati na malo vode oko sat vremena da meso omekša. Sipati vino i ostaviti 5-6 min da vri.

U činiju dodati brašno, malo senfa, slatku i tucanu papriku, biber i seckan peršunov i celerov list kao i izdrobljen beli luk. Razmutiti to u malo vode i dodati u meso. Ostaviti par minuta da vri. Na kraju dodati začin i so.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja


Naše biber meso je gotovo. kao prilogmožete staviti baren pirinač krompir pire ili barene razence...Prijatno!