Šnicle spremljene na ovaj način su sočne i mekane. Za ljubitelje pikantnog ukusa ovo je pravi recept. Poslužite ih uz krompiriće ili pire krompir i imaćete kompletan ručak u kom će uživati cela porodica. nakon ručka možete napraviti kinder štanglice i zasladiti se.
Sastojci:
- 300 g junećeg mesa
- 2 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- lovorov list
- biber, so, ruzmarin, majčina dušica, celer list i peršun
- 1 kašičica mlevene slatke i tucane ljute paprike
- senf
- 100 ml belog vina
- sveža paprika
- ulje
Priprema:
Iseckati sitno crni luk i propržiti na ulju, dodati seckanu šargarepu pa i nju propržiti, dodati lovorov list, meso, malo sipati vode. Iseckati ruzmarin i majčinu dušicu, pa i nju dodati kao i zelenu papriku, i sve dinstati na malo vode oko sat vremena da meso omekša. Sipati vino i ostaviti 5-6 min da vri.
U činiju dodati brašno, malo senfa, slatku i tucanu papriku, biber i seckan peršunov i celerov list kao i izdrobljen beli luk. Razmutiti to u malo vode i dodati u meso. Ostaviti par minuta da vri. Na kraju dodati začin i so.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Naše biber meso je gotovo. kao prilogmožete staviti baren pirinač krompir pire ili barene razence...Prijatno!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus