Pred vama je recept za brzi slani rolat sa šunkom. Po želji u smesu za rolat možete da dodate 2 kašike ajvara i dobijete crveni rolat, koji će potpuno promeniti ukus. Rolat možete da punite raznim nadevima po vašoj želji.
Sastojci:
- 5 jaja
- 1/2 kašičice soli
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja brašna
- 1/2 praška za pecivo
* šolja 200 ml
Nadev:
- 100-200 g krem sira
- kiseli krastavčići
- 100 g šunke
- 20 g majoneza
Priprema:
Uključite rernu na 200 stepeni da se greje. Umutite penasto jaja sa soli. Mutite ih mikserom oko 4-5 minuta. Dodajte jogurt, pa još malo umutite. Možete da smanjite količinu jogurta, pa za dobijenu razliku da dodate ulje. Zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sastojke dobro sjedinite. Na tepsiju od rerne stavite papir za pečenje. Preko sipajte smesu i ravnomerno je oblikujte u pravougaonik. Pecite na 200 C 15-20 minuta. Pečeni rolat uvijte u čistu, mokru, krpu i ostavite da se ohladi.
Za to vreme napravite nadev. U činiji sjedinite krem sir sa majonezom i izrendanim kiselim krastavčićima. Rolat odmotajte i sklonite krpu. Premažite ga sa smesom sa krem sirom i preko poredjajte šunku (ili neki drugi delikates, tunjevinu, dimljeni losos…). Rolat opet umotajte u krpu ili foliju. Ostavite ga u frižideru, najmanje 3 h. Isecite ralat na debljinu od 1-2 cm i poslužite.
Izvor: Cooking
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus