Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OD 1 SMESE 2 RAZLIČITE VRSTE ROLATA: Samo dodajte 1 namirnicu i omiljeno slavsko predjelo je spremno za posluženje

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Recept za brzi slani rolat sa šunkom i krem sirom.

Recept za brzi slani rolat.jpg Izvor: Cooking

Pred vama je recept za brzi slani rolat sa šunkom. Po želji u smesu za rolat možete da dodate 2 kašike ajvara i dobijete crveni rolat, koji će potpuno promeniti ukus. Rolat možete da punite raznim nadevima po vašoj želji.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja brašna
  • 1/2 praška za pecivo

* šolja 200 ml

Nadev:

  • 100-200 g krem sira
  • kiseli krastavčići
  • 100 g šunke
  • 20 g majoneza

Možda će vas zanimati

Priprema:

Uključite rernu na 200 stepeni da se greje. Umutite penasto jaja sa soli. Mutite ih mikserom oko 4-5 minuta. Dodajte jogurt, pa još malo umutite. Možete da smanjite količinu jogurta, pa za dobijenu razliku da dodate ulje. Zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sastojke dobro sjedinite. Na tepsiju od rerne stavite papir za pečenje. Preko sipajte smesu i ravnomerno je oblikujte u pravougaonik. Pecite na 200 C 15-20 minuta. Pečeni rolat uvijte u čistu, mokru, krpu i ostavite da se ohladi.

Za to vreme napravite nadev. U činiji sjedinite krem sir sa majonezom i izrendanim kiselim krastavčićima. Rolat odmotajte i sklonite krpu. Premažite ga sa smesom sa krem sirom i preko poredjajte šunku (ili neki drugi delikates, tunjevinu, dimljeni losos…). Rolat opet umotajte u krpu ili foliju. Ostavite ga u frižideru, najmanje 3 h. Isecite ralat na debljinu od 1-2 cm i poslužite.

Izvor: Cooking

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti