Pecivo sa pica nadevom je odlično za doručak ili večeru. Toplo i mekano pecivo dopašće se svima, a bakini saveti će vam pomoći da napravite bez puno muke. Baka Jela je poznata po svojim receptima, pa ako ne želite pecivo možete da napravite podvarak po njenom receptu, kao i neki kolač.
Sastojci:
- 350 ml mleka
- 15 g kvasca
- 50 g ulja
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 600 g brašna
Za nadev:
- 100 g šunke
- 100 g sira
- 1 kašičica pavlake
- malo kečapa
- origano
Priprema:
Sir i pavlaku sjedinite, a šunku iscekajte. Kvasac rastopite u mlakom mleku, pa dodajte šećer. Kada se kvasac aktivira, dodajte ga u brašno. Umesite glatko testo. Zatim sipajte ulje i so i dodatno umesite. Pokrijte i ostavite da odmori pola sata. Razvucite testo oklagijom i čašom vadite krofne. Na svaku krofnu stavite malo kečapa, sira, šunke, origana, pa preklopite i pritisnite ivice viljškom. Ostavite da odmore 15 minuta, pa premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite na 200°C oko 35 minuta.
Izvor: bakinaidekinakuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem