Pecivo sa pica nadevom je odlično za doručak ili večeru. Toplo i mekano pecivo dopašće se svima, a bakini saveti će vam pomoći da napravite bez puno muke. Baka Jela je poznata po svojim receptima, pa ako ne želite pecivo možete da napravite podvarak po njenom receptu, kao i neki kolač

Sastojci:

  • 350 ml mleka
  • 15 g kvasca
  • 50 g ulja
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 600 g brašna

Za nadev:

  • 100 g šunke
  • 100 g sira
  • 1 kašičica pavlake
  • malo kečapa
  • origano

Priprema:

Sir i pavlaku sjedinite, a šunku iscekajte. Kvasac rastopite u mlakom mleku, pa dodajte šećer. Kada se kvasac aktivira, dodajte ga u brašno. Umesite glatko testo. Zatim sipajte ulje i so i dodatno umesite. Pokrijte i ostavite da odmori pola sata. Razvucite testo oklagijom i čašom vadite krofne. Na svaku krofnu stavite malo kečapa, sira, šunke, origana, pa preklopite i pritisnite ivice viljškom. Ostavite da odmore 15 minuta, pa premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite na 200°C oko 35 minuta. 

Izvor: bakinaidekinakuhinja