Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SA OVIM RECEPTOM USPEVA IZ PRVOG POKUŠAJA - KROMPIRUŠA:  Nikad lakša priprema domaćih kora, a peče se manje od 30 minuta

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Napravite kod kuće jednu od omiljenih pita - krompiruša.

Krompiruša .png Izvor: Printscreen/YT/ Appetizing.tv

Krompiruša je pored bureka jedna od omiljenih pita. Naravno, domaće je uvek bolje nego kupovno, zato ako ispratite ovaj recept napravićete najbolju krompirušu sa domaćim korama. Možda deluje komplikovano, ali savladaćete iz prvog pokušaja. Još jedna zanimljivost kod ovog recepta, jer što umesto rendanog krompira koristite pire. 

Sastojci:

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 300 ml vode
  • 20 ml ulja
  • 1 kašika sirćeta
  • 10 g soli

Za punjenje:

  • 300 g krompira
  • 30 ml ulja
  • 60 g crnog luka

Možda će vas zanimati

Priprema:

Pomešajte vodu, ulje i sirće sa malo soli. Sipajte u brašno i umesite testo. Pokrije i ostavite da odmori 20 minuta. Podelite testo na 4 dela i oblikujte loptice. Svaku razvucite na tanak krug, pokrijte i ostavite da odmori nekih 20 minuta. Svaki krug prstima razvucite tanko, skoro providno. Premažite uljem. Krompir skuvajte, a luk iseckajte i propržite. Zatim pomešajte i ispasirajte. Sipajte na koru krompir po širini i urolajte, pa napravite kao puža. Ređajte na pleh obložen pek papirom i premažite umućenim jajetom. Pecite u rerni na 180°C oko 25 minuta.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti