Krompiruša je pored bureka jedna od omiljenih pita. Naravno, domaće je uvek bolje nego kupovno, zato ako ispratite ovaj recept napravićete najbolju krompirušu sa domaćim korama. Možda deluje komplikovano, ali savladaćete iz prvog pokušaja. Još jedna zanimljivost kod ovog recepta, jer što umesto rendanog krompira koristite pire.
Sastojci:
Za testo:
- 500 g brašna
- 300 ml vode
- 20 ml ulja
- 1 kašika sirćeta
- 10 g soli
Za punjenje:
- 300 g krompira
- 30 ml ulja
- 60 g crnog luka
Priprema:
Pomešajte vodu, ulje i sirće sa malo soli. Sipajte u brašno i umesite testo. Pokrije i ostavite da odmori 20 minuta. Podelite testo na 4 dela i oblikujte loptice. Svaku razvucite na tanak krug, pokrijte i ostavite da odmori nekih 20 minuta. Svaki krug prstima razvucite tanko, skoro providno. Premažite uljem. Krompir skuvajte, a luk iseckajte i propržite. Zatim pomešajte i ispasirajte. Sipajte na koru krompir po širini i urolajte, pa napravite kao puža. Ređajte na pleh obložen pek papirom i premažite umućenim jajetom. Pecite u rerni na 180°C oko 25 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus