Nema ničeg lepšeg od toga, kada vam kuća zamiriše na domaći hleb. Još ako je recept toliko dobar da ostanete bez teksta kada ga probate, onda zaista nema ničeg boljeg. Za ovo mekano testo, potrebno su  vam 3 sastojka i nije toliko komplikovano za spremanje. Međutim, za ovu savršenu pogaču rerna vam nije potrebna, pošto se nakon što se umesi i sačega da odstoji, pravi u tiganju. Probajte je već danas i uverite se u to zašto je ovo najtraženiji recept na svetu za hleb.

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 7 g suvog kvasca
  • 200-220 ml vode
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice šećera

Priprema:

Pomešajte brašno, kvasac i šećer, pa postepeno sipajte vodu, promešajte rukom, dodajte i malo soli, pa zamesite veću loptu. Stavite testo u jednu posudu, prelijte malo uljem, pokrijte tacnom i ostavite da odstoji. Izvadite ga na radnu površinu, malo umesite, pa ga stavite u tiganj i ostavite da nadođe još pola sata. Nauljite drugi tiganj, pa testo izručite u njega, pecite malo, pa pomoću tanjira okrenite na drugu stranu i pecite još malo.