Nema ničeg lepšeg od toga, kada vam kuća zamiriše na domaći hleb. Još ako je recept toliko dobar da ostanete bez teksta kada ga probate, onda zaista nema ničeg boljeg. Za ovo mekano testo, potrebno su vam 3 sastojka i nije toliko komplikovano za spremanje. Međutim, za ovu savršenu pogaču rerna vam nije potrebna, pošto se nakon što se umesi i sačega da odstoji, pravi u tiganju. Probajte je već danas i uverite se u to zašto je ovo najtraženiji recept na svetu za hleb.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 7 g suvog kvasca
- 200-220 ml vode
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice šećera
Priprema:
Pomešajte brašno, kvasac i šećer, pa postepeno sipajte vodu, promešajte rukom, dodajte i malo soli, pa zamesite veću loptu. Stavite testo u jednu posudu, prelijte malo uljem, pokrijte tacnom i ostavite da odstoji. Izvadite ga na radnu površinu, malo umesite, pa ga stavite u tiganj i ostavite da nadođe još pola sata. Nauljite drugi tiganj, pa testo izručite u njega, pecite malo, pa pomoću tanjira okrenite na drugu stranu i pecite još malo.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus