Za sve one koji nikad nisu spremali podvarak evo najjednostavnijeg recepta koji će lako napraviti i početnici. Podvarak se najčešće priprema u zimskom periodu i jedno je od najpopularnijih jela kod nas. Samo pratite korake i dobićete pravi tradicionalni ručak.

Sastojci:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 200 g suve slanine
  • 200 g suvih rebara
  • 1 veća kašika masti
  • mlevena slatka paprika i tucana ljuta
  • lovorov list
  • biber u zrnu
  • 1 glavica belog luka

Priprema:

Kupus iseći na rezance, dodati mast, suva rebra, tucanu papriku, malo biber, lovorov list i sipati malo vode pa dinstati pola sata. Dodati mlevenu slatku papriku i seckan beli luk. Sve promešati. Sipati u zemljani lonac poređati suvu slaninu i peći u rerni 40-50 min. da se lepo zapeče.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja