Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PODVARAK SA KISELIM KUPUSOM:  Dodajte suva rebra i zapecite u rerni -najjednostavniji recept koji uspeva i početnicima 

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Napravite omiljeno zimsko jelo - podvaraka sa kiselim kupusom i suvim rebrima.

Recept za podvarak sa kiselim kupusom.jpg Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Za sve one koji nikad nisu spremali podvarak evo najjednostavnijeg recepta koji će lako napraviti i početnici. Podvarak se najčešće priprema u zimskom periodu i jedno je od najpopularnijih jela kod nas. Samo pratite korake i dobićete pravi tradicionalni ručak.

Sastojci:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 200 g suve slanine
  • 200 g suvih rebara
  • 1 veća kašika masti
  • mlevena slatka paprika i tucana ljuta
  • lovorov list
  • biber u zrnu
  • 1 glavica belog luka

Možda će vas zanimati

Priprema:

Kupus iseći na rezance, dodati mast, suva rebra, tucanu papriku, malo biber, lovorov list i sipati malo vode pa dinstati pola sata. Dodati mlevenu slatku papriku i seckan beli luk. Sve promešati. Sipati u zemljani lonac poređati suvu slaninu i peći u rerni 40-50 min. da se lepo zapeče.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti