Za sve one koji nikad nisu spremali podvarak evo najjednostavnijeg recepta koji će lako napraviti i početnici. Podvarak se najčešće priprema u zimskom periodu i jedno je od najpopularnijih jela kod nas. Samo pratite korake i dobićete pravi tradicionalni ručak.
Sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 200 g suve slanine
- 200 g suvih rebara
- 1 veća kašika masti
- mlevena slatka paprika i tucana ljuta
- lovorov list
- biber u zrnu
- 1 glavica belog luka
Priprema:
Kupus iseći na rezance, dodati mast, suva rebra, tucanu papriku, malo biber, lovorov list i sipati malo vode pa dinstati pola sata. Dodati mlevenu slatku papriku i seckan beli luk. Sve promešati. Sipati u zemljani lonac poređati suvu slaninu i peći u rerni 40-50 min. da se lepo zapeče.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus