Za sve one koji nikad nisu spremali podvarak evo najjednostavnijeg recepta koji će lako napraviti i početnici. Podvarak se najčešće priprema u zimskom periodu i jedno je od najpopularnijih jela kod nas. Samo pratite korake i dobićete pravi tradicionalni ručak.
Sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 200 g suve slanine
- 200 g suvih rebara
- 1 veća kašika masti
- mlevena slatka paprika i tucana ljuta
- lovorov list
- biber u zrnu
- 1 glavica belog luka
Priprema:
Kupus iseći na rezance, dodati mast, suva rebra, tucanu papriku, malo biber, lovorov list i sipati malo vode pa dinstati pola sata. Dodati mlevenu slatku papriku i seckan beli luk. Sve promešati. Sipati u zemljani lonac poređati suvu slaninu i peći u rerni 40-50 min. da se lepo zapeče.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu